Humanitarne akcijeVijesti

Zeničanin prodavao bubreg da spasi kćerku, jutjuber mu uručio 18.000 KM

Očajni tata iz Zenice Kemal Pehlivanović je prije nekoliko dana na Facebooku objavio da prodaje bubreg kako bi svojoj kćerki Lamiji spasio život.

Lamija je, kako pišu mediji, rođena sa srčanom manom, dijagnostifikovanom kao AVSD i Microcephaliom, Veloshisis (anomalie multiplices). Zbog rascjepa nepca, mala Lamija hrani se preko sonde, a problem bi mogao biti riješen operacijom za koju je bilo potrebno skupiti 13.950 eura.

Zbog skupe operacije, njen otac je ponudio svoj bubreg na prodaju, ali ga je od toga spasio jedan od najpoznatijih bosansko-hercegovačkih jutjubera, Amir Hadžić.

Hadžić je na svom YouTube kanalu pokrenuo humanitarnu akciju na live-streamu na kojoj je za četiri sata skupio 18.000 KM, a novac je odmah nakon toga predao Kemalu, pišu “Nezavisne“.

Za pomoć maloj Lamiji otvoren je broj 090 291 030 u “BH Telecom” mreži. Jednim pozivom donirate 2 KM.

Amir Hadžić jedan je od najpopularnijih jutjubera u Bosni i Hercegovini. Postao je popularan prije nekoliko godina kada je svojim komičnim videima osvojio regiju. Prati ga više od 350.000 ljudi, a u nekoliko je navrata završio u svim regionalnim medijima zbog popularnosti njegovih istupa o životu, nacionalizmu i platama u BiH i regiji.

(Nezavisne)

Vezane vijesti
BiHVijesti

Zemljotres jačine 2,7 stepeni po Richteru pogodio područje Nevesinja

RegijaVijesti

FARSA PREDSJEDNIKA SRBIJE: Zbog afere s marihuanom najavljena kaznena prijava protiv Aleksandra Vučića

BiHVijesti

Evo kakvo nas vrijeme očekuje do sredine naredne sedmice

Vijesti

GRUPA "PRAVDA ZA DAVIDA" OSNOVALA STRANKU "POKRET PRAVDE": Osnovali smo stranku da političare izbacimo iz fotelja