Zdravlje

ZBOG ALKOHOLA IZGLEDATE STARIJE I RUŽNIJE: A evo i zašto…

Kada pročitate šta alkohol radi vašoj koži, više nećete želeti da ga pijete

Već svi znamo da alkohol ne utiče baš sjajno na tijelo – uostalom, to je toksin, koji utiče na jetru, srce, pa čak i na kosu i kožu.

Počnimo od toga da alkohol može da bude krivac za tamne kolutove i “kesice” ispod očiju, a takođe može da isuši kožu, bude uzrok perutanja, flekica na koži, ubrzava stvaranje bora, kosa postaje lomljiva i sklonija je opadanju. “Konzumiranje više od 14 jedinica alkohola za veče ostaviće kožu 40-godišnje žene u takvom stanju da će joj trebati skoro cijeli mjesec da se potpuno oporavi. Toksičan efekat alkohola i šećer ostaju u koži i mnogo nakon što prođe mamurluk”, ističu stručnjaci. Sve što više pijete, to će se sve više odražavati na vaš izgled, a evo još detalja o tome.

Kosa se lomi i opada

Alkhol dovodi do dehidracije i povećava količinu toksina u tijelu, što dugoročno oštećuje folikule. “Alkohol je diuretik što znači da naša potreba za češćim mokrenjem brzo dehidrira tijelo. A manjak hidratacije kože dovodi do gubitka snage i elastičnosti što može da ošteti i folikule. Alkohol podstiče i zapaljenje u tijelu, a zapaljenje folikula može da bude uzrok tanjenja i opadanja kose”, kažu ljekari.

Tamni kolutovi i kesice ispod očiju

loading...

Spavanje je jako važno jer se tijelo i koža tada oporavljaju od dana koji je iza nas. Ako ne spavate dovoljno, to može da dovede do brojnih problema, a između ostalog i da se odrazi na kožu, stvaranjem tamnih kolutova i kesica ispod očiju. Kada prestanete da pijete alkohol, koža će vam biti mnogo čistija, a nestaće i kesice i tamni kolutovi oko očiju jer ćete bolje spavati.

Suha koža koja se peruta

Nema tu mnogo mudrosti – alkohol generalno dehidrira tijelo, uključujući i naš najveći organ, kožu. Često konzumiranje alkohola lišiće kožu važnih vitamina i nutrijenata, zbog čega će postati suha i početi da se peruta.

Fine linije i bore

Šećer u alkoholu povećaće vidljivost finih linija i bora na čelu, koža ispod očiju će početi da “visi” usled pretjerane konzumacije, moguće je da se jave bubuljice, koža će postati tanja, a istanjiće se i obrve. Razlog za sve to je činjenica da alkohol utiče na bakterije u crijevima i može poremetiti nivo insulina.

Popucali krvni sudovi

Poznato je da zbog alkohola pucaju mali krvni sudovi i da se javljaju akne. Štaviše, alkohol širi pore, što dovodi do većeg broja bubuljica i mitisera. Da biste očuvali prije svega zdravlje, a potom i izgled, nije preporučljivo da pijete više od 14 jedinica alkohola sedmično, što je otprilike šest čaša vina ili piva.

(Mondo)

Vezane vijesti
LifestyleZdravlje

Šest mirisnih i zelenih "moćnika" koji će otjerati i najtvrdoglavije komarce

LifestyleZdravlje

Omiljen u kuhinji, a mnogi ne znaju da je PRAVI NARODNI LIJEK koji djelu PROTUUPALNO I ANTIKANCEROGENO

LifestyleZdravlje

Evo koliko je vode dnevno dobro piti za lakše mršavljenje...

LifestyleZdravlje

JELA JE DNEVNO TRI HURME UMJESTO SLATKIŠA: PROMJENE U ORGANIZMU SU ODMAH VIDLJIVE