Vijesti

VLAISAVLJEVIĆ PODRŽAVA DODIKA I ČOVIĆA: “Međunarodni faktor treba ukloniti iz BiH po cijenu da se BiH raspadne”! (VIDEO)

Loading..

Međunarodni faktor treba ukloniti iz BiH, kako bi ona konačno mogla disati bez štaka, pa makar se i raspala, smatra dr. Sanja Vlaisavljević

Sanja Vlaisavljević, direktorica nevladine organizacije Centar za kultutu dijaloga a odneedavno i savjetnica nove ministrice civilnih poslova BiH, Ankice Gudeljević, gostujući u podcastu Bura, urednika i voditelja Jurice Gudelja iz Mostara, kazala je, između ostalog, da je ideja građanske BiH najveće zlo koje se danas spominje.

Vlaisavljević je kazala da ne bi željela biti advokat Čovića i Dodika ali da smatra kako se međunardini faktor mora maknuti iz BiH.

-Ako treba da se raspadne jedna takva država ona se mora raspasti i krenuti od nekog novog temelja. Ali da živi tako što će dobivati instrukcije od nekog međunarodnog faktora ili visokog predstavnika koji je blizak isključivo određenom sarajevskom političkom i intelektualnom krugu je nedopustivo za jednu državu, kazala je Vlaisavljević.

(S.B)

Vezane vijesti
BiHVijesti

DŽAFEROVIĆ RAZGOVARAO SA ERDOGANOM: TURSKA NASTAVLJA PRUŽATI POMOĆ BIH

SvijetVijesti

SEBASTIAN KURZ NAJAVLJUJE 'IZLAZNU STRATEGIJU' ZA POVRATAK ŽIVOTA U NORMALU: Svi građani bi mogli dobiti obvezu korištenja specijalne aplikacije

BiHVijesti

Kako je Federalna vlada podijelila 21 milion maraka..

RegijaVijesti

RASKRINKAVANJE VUČIĆA: Evo šta je bio sadržaj miliona poruka koje je Twitter obrisao…