BiHVijesti

Više od stotinu policajaca vrši pretrese zbog lažiranja fiskalnih računa

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su počeli operativnu akciju kodnog naziva “Kasa 3”

Oko stotinu policijskih službenika po nalogu Tužilaštva HNK anagažovano je tokom akcije na području Mostara, Čitluka, Čapljine i drugih mjesta. Akcija je usmjerena na otkrivanje dvostrukih fiskalnih kasa kao i onih koji su instalirali i „održavali“ te sisteme.

Prema informacijama Žurnala sumnja se na dvije IT firme iz Mostara, Xsoft i RSS.

Predmetom pretresa obuhvaćeni su i ugostiteljski objekti Karting Sport Cafee Mostar, Bumerang iz Čitluka, Pizeria Marinero, Gusar, restoran Maslina, Santa Fe, Etno kuća Šumanci, Tenis restoran i bar Mostar, restoran Charisma, SUR Gornaci te druge.

Podsjetimo prije pola godine sliča akcija je izvedena u Sarajevu kada su uhapšeni vlasnici više ugostiteljskih objekata zbog neprikazivanja stvarnog prometa kroz fiskalne kase, među kojima su bili objekti Metropolis, Vatra, Montana, Una, Luka, Kibe, Portofino, te firma Inspirit koja se bavi servisiranjem fiskalnih kasa.

(fokus.ba)

Vezane vijesti
BiHVijesti

Nerzuk Ćurak: Nešto je duboko pogrešno u zajednici koja slavi bračni par što je od naše zemlje napravio svoju privatnu državu

BiHVijesti

OVO JE BOLESNO: Hrvatski novinar tvrdi da Bošnjaci i Srbi iza leđa Hrvatima pripremaju podjelu BiH!?

SvijetVijesti

MERKEL PORUČILA ERDOGANU: "Odmah obustaviti ofanzivu"

SvijetVijesti

ESKALACIJA U SIRIJI, TRUMP NAREDIO VOJNICIMA SAD-a: "Ne napuštajte Siriju, krenite ka jugu"