BiHVijesti

Više od stotinu policajaca vrši pretrese zbog lažiranja fiskalnih računa

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su počeli operativnu akciju kodnog naziva “Kasa 3”

Oko stotinu policijskih službenika po nalogu Tužilaštva HNK anagažovano je tokom akcije na području Mostara, Čitluka, Čapljine i drugih mjesta. Akcija je usmjerena na otkrivanje dvostrukih fiskalnih kasa kao i onih koji su instalirali i „održavali“ te sisteme.

Prema informacijama Žurnala sumnja se na dvije IT firme iz Mostara, Xsoft i RSS.

Predmetom pretresa obuhvaćeni su i ugostiteljski objekti Karting Sport Cafee Mostar, Bumerang iz Čitluka, Pizeria Marinero, Gusar, restoran Maslina, Santa Fe, Etno kuća Šumanci, Tenis restoran i bar Mostar, restoran Charisma, SUR Gornaci te druge.

Podsjetimo prije pola godine sliča akcija je izvedena u Sarajevu kada su uhapšeni vlasnici više ugostiteljskih objekata zbog neprikazivanja stvarnog prometa kroz fiskalne kase, među kojima su bili objekti Metropolis, Vatra, Montana, Una, Luka, Kibe, Portofino, te firma Inspirit koja se bavi servisiranjem fiskalnih kasa.

(fokus.ba)

Vezane vijesti
BiHVijesti

DUGOROČNA PROGNOZA: Accuweather tvrdi da će Balkan prekrtiti obilni snijeg - na proljeće!

Vijesti

SRBINOVSKI: BALKANSKE ZEMLJE U NATO-U SU GARANCIJA TRAJNE STABILNOSTI

Vijesti

KAZNE SU DRASTIČNE; Policija RS-a poslala ozbiljno upozorenje građanima Republike Srpske: „Ne činite to nikada, u protivnom…“

Vijesti

ZA BRUKU I SRAMOTU BANJALUČKIH VLASTI ZNA CIJELI SVIJET: 700 dana "Pravde za Davida", nakon poruke Lepiru i Vreći stigle su drastične kazne...