RegijaVijesti

Vanredno na Kosovu: Ranjeno više policajaca

Situacija na sjevernom dijelu Kosova se zaoštrava tokom provođenja akcije policije u kojoj je uhapšeno nekoliko policijskih zvaničnika i građana. Četiri pripadnika kosovske policije su ranjena, saopćeno je iz policije Kosova.
Nita Mustafa, glasnogovornica bolnice, izjavila je da su povrijeđeni policajci van životne opasnosti.

“Trojica su primljena u službu hitne pomoći, a jedan je prebačen na hirurgiju”, rekla je Mustafa, prenosi Gazeta Ekspres.

Inače, cilj akcije je hapšenje osumnjičenih koji su uključeni u krijumčarenje, organizovani kriminal i ostala kriminalna djela. Prema nezvaničnim informacijama, do sada je uhapšeno sedam policajaca, javlja dopisnik RTS-a.

loading...

Hapšenja na severu Kosova

Policija Kosova sprovodi operaciju na severu Kosova tokom koje je do sada uhapšeno nekoliko policijskih zvaničnika i građana, a jedan pripadnik kosovske policije je ranjen. (opširnije: http://bit.ly/2HFqios)

Posted by Radio Slobodna Evropa on Tuesday, May 28, 2019


Područje nadlijeće helikopter KFOR-a, a kosovski predsjednik Hashim Thaci sastao se s pripadnicima sigurnosnih struktura nakon što je u Beogradu predsjednik Srbije Aleksandar Vučić održao sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost Srbije.

Srbijanski mediji prenose da je od jutros uhapšeno 13 Srba, a najmanje dvoje je ranjeno tokom akcije. Ubrzo se oglasio i KFOR navodeći da akcija nije usmjerena protiv Srba.

Dopisnik RTS-a javio je da su pripadnici ROSU probili nekoliko barikada koje su postavili Srbi.

Policija je koristila suzavac, šok-bombe i pucala je iz vatrenog oružja. S druge strane, stanovnici srpske nacionalnosti postavljaju barikade, a policija pokušava da se probije do centra Zubinog Potoka.

(klix.ba)

Vezane vijesti
BiHVijesti

BORCI ARMIJE RBiH PORUČILI: "Suprotstavit ćemo se svakom pokušaju urušavanja BiH"

BiHVijesti

KLUPKO SE ODMOTAVA: Hapšenje Josipe Rimac povezano sa jednim od najmoćnijih poslovnih ljudi u Bosni i Hercegovini

BiHVijesti

GLAVNA TUŽITELJICA TUŽILAŠTVA BiH ZA FACE TV: "Imam ja prijavu i protiv Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića..."

BiHVijesti

NE NADAJTE SE LJETU: Donosimo vremensku prognozu za narednih nekoliko dana…