BiH

Uhapšen Tadija Mitrović, osumnjičen za ratni zločin u Bratuncu

Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine, pripadnici SIPA-e su na području Bratunca locirali, identificirali i lišili slobode Tadiju Mitrovića (1952.), osumnjičenog za ratni zločin počinjen u Bratincu 1992. godine.

Osumnjičeni se tereti za zločin počinjen nad žrtvom bošnjačke nacionalnosti u mjestu Glogova 18. maja 1992. godine.

Tadija Mitrović je pod istragom Tužiteljstva BiH i tereti se da je za vrijeme širokog i sistematičnog napada na civilno stanovništvo bošnjačke nacionalnosti na području Bratunca i okolice, u svojstvu pripadnika VRS-a, postupao protivno odrebama Ženevskih konvencija o zaštiti civilnih osoba za vrijeme rata.

Osumnjičeni, koji se tereti za kazneno djelo – zločina protiv čovječnosti će tokom dana biti predan postupajućem tužitelju, radi ispitivanja i donošenja odluke o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora i daljim aktivnostima u predmetu, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(fokus.ba)

loading...
Vezane vijesti
BiHVijesti

Dodikov ministar prijeti Draganu Mektiću zbog objave na Twitteru!

BiHVijesti

Mladi ljekari UKC RS obratiće se javnosti

BiHVijesti

ČEDOMIR JOVANOVIĆ: "Scene pakla tih julskih dana, ta ljaga i sramota koja je od ljudi napravila zvijeri, vječna su opomena..."

BiHVijesti

HAOS U BEOGRADU: Demonstranti gađaju policiju kockama sa pločnika, desničari uzvikuju skandalotne parole: "SREBRENICA NIJE GENOCID" (VIDEO)