BiHVijesti

Radmanović: SNSD će tražiti pravo na samoopredjeljenje RS-a

Potpredsjednik SNSD-a Nebojša Radmanović ocijenio je da je deklaracija SDA dodatno iskomplikovala već komplikovanu situaciju u BiH i da je izlaz iz mnogih problema poštivanje Dejtona.

Radmanović je rekao da deklaracija SDA predstavlja jasno kršenje Dejtona i pokazuje da ova stranka nije imala namjeru da formira Vijeće ministara.

On je istakao da će na sjednici Glavnog odbora SNSD-a, koji će biti održan sutra u 14.00 sati u Banskom dvoru u Banjaluci, biti zauzeti jasni stavovi o ovom pitanju.

“SNSD se poziva na svoj početni stav, a to je poštivanje Dejtona i samo Dejtona jer on predstavlja izlaz iz mnogih problema u kojima se nalazi BiH”, istakao je Radmanović na konferenciji za novinare.

On je rekao da SNSD traži povrat prenesenih nadležnosti RS-a i sutra će na sjednici ova stranka zatražiti podršku Narodne skupštine za ove stavove.

– Želimo povrat nadležnosti kojih sada ima više od 80, a kojih nema u Dejtonu. Vrijeme je, baš zbog stavova koje čujemo iz Sarajeva, da istaknemo pravo na samoopredjeljenje. To je važna stvar koju niko nema pravo da preskoči u Evropi, rekao je Radmanović.

loading...

Radmanović je pozvao političare u RS da budu jedinstveni.

On je rekao da nakon usvajanja deklaracije SDA nije bilo prave reakcije međunarodne zajednice, te naglasio da je visoki predstavnik nanio ogromnu štetu BiH.

(fokus.ba)

Vezane vijesti
RegijaVijesti

UHVAĆEN NA BALKONU PREDSJEDNIŠTVA: Vučića u kabinetu sa ugašenim svjetlom, mijenja brat ANDREJ!

BiHRegijaVijesti

NAKON OVOG PRIZNANJA BIVŠEG TUŽIOCA ZA RATNE ZLOČINE IMA DA SE TRESE SRBIJA

RegijaVijesti

SPREMA SE JOŠ JEDNA PAKLENA NOĆ U BEOGRADU..

BiHVijesti

NELSON PRED 25. GODIŠNJICU GENOCIDA: Ovo je poruka ambasadora SAD-a u BiH...