Zanimljivosti

Prodali su sve što su imali i otišli na put oko svijeta (FOTO)

Naučili smo da nađemo sreću u malim stvarima, a i mi smo postali otvoreniji i otvorenog srca. Naučili smo mnogo o drugim kulturama i gde oni traže sreću.

Prošle godine, dvadesetpetogodišnji Geret Gi iz Jute prodao je firmu za 54 miliona dolara. Iako su sa novcem koji imaju mogli da kupe luksuzne automobile, ova četvoročlana porodica izabrala je nešto drugo.

Luksuz koji su sebi mogli da priušte nije ih privlačio.

– Nama ne treba nikakav luksuz. Mi smo mladi, zdravi i zaista nam ne treba mnogo toga. Tako smo počeli da razmišljamo da ostavimo novac na štednom računu, prodamo sve i koristimo deo tog novca da putujemo svetom – rekoaje Gret za “People”.

Garet je sa svojom porodicom trenutno na plaži u Baliju, posle četiri meseca putovanja oko Južnog Pacifika, Australije, Novog Zelanda, Tajlanda i Indonezije

Garet, Džesika i njihovo dvoje dece, Doroti (3) i Manila (1), na Instagram profilu koji su otvorili svakodnevno objavljuju fotografije svoji avantura, poput ronjenja sa grbavim kitovima u Tihom okeanu.

Na njihovoj listi želja ne nalaze se samo stvari koje žele da priušte sebi i svojoj deci, već i želja da pomognu onima kojim je to potrebno.

Tako su odlučili da obraduju jednu drugu porodicu koja trenutno prolazi kroz teške trenutke putovanjem u Diznilend. Sledeća stavr koja se nalazi na njihovoj listi je besplatna korektivna operacija oka koju žele da daruju nekome kome je potrebna.

Ova odluka nije slučajna. Sama Džesika imala je operaciju pre dve godine i upravo to je ono što joj je promenilo život.

Na blogu na kome pišu o svojom iskustvima, između ostalog stoji:

– Kao porodica veoma smo blagosloveni da obiđemo svet zajedno i uvek smo u potrazi za posebnim načinom da to podelimo sa drugima – objašnjavaju, dodajući – Ovo nije promocija ili nagradna igra ili takmičenje. Samo jednostavno poklon.

Ni u jednom trenutku nisu se pokajali zbog odluke da prodaju sve i krenu na putovanje oko sveta.

– Naučili smo da nađemo sreću u malim stvarima, a i mi smo postali otvoreniji i otvorenog srca. Naučili smo mnogo o drugim kulturama i gde oni traže sreću. Dobri ljudi, srećni ljudi, naučili smo i to, dolaze sa svih strana – kaže Garet.

(Izvor: Žena)

Vezane vijesti
Zanimljivosti

Piplantri, indijsko selo u kojem se posadi 111 stabala svaki put kad se rodi djevojčica

Zanimljivosti

Evo zašto su mačke prirodno nadareni iscjelitelji!

Zanimljivosti

NEVJEROVATNI SLUČAJEVI: Kako su ruski Jevreji mogli postati njemački generali?

Zanimljivosti

Ignorisanje, majka svih osveta: Ovako inteligentni ljudi pobeđuju spletkaroše