BiHVijesti

Pripadnicima MUP-a RS ubuduće veće penzije

Vlada RS utvrdila je na današnjoj sjednici u Banjoj Luci Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima po hitnom postupku kojim se propisuje da se policijskom službeniku lični koeficijent za ostvarivanje prava na penziju utvrđuje na odnosu pet godišnjih plata koje su za policijskog službenika najpovoljnije.

-Cilj predložene dopune zakona je da se poboljša materijalno stanje policijskih službenika koji su stekli pravo na starosnu ili invalidsku penziju – saopćeno je iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade RS.

Utvrđen je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravljanju otpadom jer se ukazala potreba za dodatnim usaglašavanjem zakona sa novim rješenjima evropskog zakonodavstva, s ciljem daljeg podsticanja održivog upravljanja otpadom.

Vlada je prihvatila Informaciju o Baznoj analizi stanja u BiH za provođenje Protokola voda i zdravlje pri UN Konvenciji o zaštiti i korištenju prekograničnih vodotoka i međunarodnih jezera i saglasna je da se ova analiza uputi na usvajanje Vijeću ministara BiH.

Donesena su rješenja o davanju ovlaštenja za potpisivanje Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u oblasti obrazovanja i kulture RS, o davanju ovlaštenja za potpisivanje Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda RS i o davanju ovlaštenja za potpisivanje Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u oblasti unutrašnjih poslova RS, te date ovlasti resorno nadležnim ministrima da potpišu posebne kolektivne ugovore.

loading...

Vlada je imenovala Radnu grupu za praćenje izgradnje autoputeva u RS.

(fokus.ba)

Vezane vijesti
RegijaVijesti

Brutalna poruka Bošnjaka iz Sandžaka Aleksandru Vučiću…

RegijaVijesti

MUŠARCEM KOJI JE BESRAMNO UKRAO NOVAC IZ KUTIJE ZA HUMANITARNU POMOĆ

BiHVijesti

OD POSLJEDICA KORONAVIRUSA PREMINUO POZNATI RUKOMETNI SARADNIK SAMIR ZUBOVIĆ

BiHVijesti

Evo ko su opozicioni kandidati za načelnike općina u Republici Srpskoj