BiHVijesti

Pred nama je novi toplotni talas, očekuju se temperature preko 35 stepeni

Loading..

U Bosni i Hercegovini će danas biti sunčano i toplo. Vjetar slab, u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini, veći dio dana, jugozapadni. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu od 17 do 22, a dnevna od 25 do 32 stepena.

Uz stabilno i sunčano vrijeme, biometeorološke prilike su povoljne, te će ugodno djelovati na većinu populacije.

Tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene u prvom dijelu dana, tokom poslijepodneva preporučljivo je biti oprezniji i djelimično reducirati aktivnosti.

Žuti meteoalarm aktiviran je za regiju Trebinja i Mostara, što znači da je vrijeme potencijalno opasno. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima.

U ponedjeljak će bitisunčano. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu od 19 do 23, a dnevna od 29 do 35.

U utorak se također očekujesunčano vrijeme. Jutarnja temperatura od 14 do 19, na jugu od 20 do 24, a dnevna od 30 do 36.

U srijedu će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 20 do 25, a dnevna od 25 do 31, na jugu od 31 do 36 stepeni.

(fokus.ba)

Loading..

Vezane vijesti
BiHVijesti

DŽAFEROVIĆ RAZGOVARAO SA ERDOGANOM: TURSKA NASTAVLJA PRUŽATI POMOĆ BIH

SvijetVijesti

SEBASTIAN KURZ NAJAVLJUJE 'IZLAZNU STRATEGIJU' ZA POVRATAK ŽIVOTA U NORMALU: Svi građani bi mogli dobiti obvezu korištenja specijalne aplikacije

BiHVijesti

Kako je Federalna vlada podijelila 21 milion maraka..

RegijaVijesti

RASKRINKAVANJE VUČIĆA: Evo šta je bio sadržaj miliona poruka koje je Twitter obrisao…