SvijetVijesti

POLICIJA SMATRA DA JE PRONAŠLA TIJELO DJEVOJČICE?: Bageri prekopavaju dvorište

– Ovo je dramatičan tok događanja. Policija u Njemačkoj jutros je počela da kopa na jednoj livadi u blizini Hanovera, gdje je Kristijan Brikner živio neko vrijeme

Njemačka policija od jutros pretražuje jedno dvorište u blizini Hanovera, grada na sjeveru Njemačke, izvijestila je kancelarija tužioca Braunšvajga, a prenosi “Juronjuz”.

Pretres je povezan sa našom istragom o slučaju nestanka Madeleine McCann – saopštila je portparolka Džulija Mejer.

Podsjetimo, trogodišnja Madeleine McCann nestala je 3. maja 2007. godine iz apartmana u portugalskom ljetovalištu Praja da Luz.

– Ovo je dramatičan tok događanja. Policija u Njemačkoj jutros je počela da kopa na jednoj livadi u blizini Hanovera, gdje je Kristijan Brikner živio neko vrijeme – izvestio je dopisnik “Skaj Njuza”.

loading...

Kancelarija javnog tužitelja i savezna policija potvrdili su lokalnim medijima da je istraga povezana sa slučajem Madeleine McCann.

.- Od jutros je iščupano nekoliko stabala. Tu je policija, ali i forenzičari. Za kopanje zemlje koristi se manji bager – izvjestio je.

Njemačka policija nedavno je ponovno otvorila istragu o tom slučaju nakon što je identifikovan novi osumnjičeni. Riječ je o 43-godišnjem Nijemcu Kristijanu Brikneru, koji trenutno služi zatvorsku kazni zbog dilovanja droge i čeka presudu za silovanje 72-godišnje penzionerke.

Brikner je 2007. sa svojom maloljetnom djevojkom živio u blizini apartmana odakle je djevojčica oteta. Policija je došla do zaključka da je on najvjerojatnije povezan sa njenom otmicom, ali i ubistvom.

Naime, do novog glavnog osumnjičenog u slučaju Meken policija je došla nakon dojave o Briknerovom priznanju, prenosi “Jutarnji list”.

Osumnjičeni je sa prijateljem bio na piću u jednom pubu kada je na televiziji objavljen prilog o djevojčici, pa se Brikner povjerio prijatelju kako ju je on oteo.

Brikner je između 2012. i 2014. u jednom stanu u Braunšvajgu i to je zadnja poznata adresa osumnjičenog pedofila. Taj grad udaljen je 55 kilometara od Hanovera.

Vezane vijesti
BiHVijesti

Evo ko su opozicioni kandidati za načelnike općina u Republici Srpskoj

BiHVijesti

IZ AMBASADE SAD-a, JOŠ JEDNOM, DA SE ZNA: ‘MI SMO NAJVEĆI PRIJATELJI I SAVEZNICI BIH’

BiHSvijetVijesti

PLAKAT U ŠVICARSKOJ KOJI UPOZORAVA SVE KOJI DOLAZE IZ BiH: Bosanci i Hercegovci, prvo u karantin...

BiHVijesti

PONOVO NAM DIŽU CIJENE GORIVA U BIH..