SvijetVijesti

Ovo je žena koja je zaslužna za preokret na izborima u Džordžiji u Bidenovu korist..

Mnogi članovi i simpatizeri Demokratske partije SAD-a vjeruju da je Stacey Abrams najzaslužnija za odličan rezultat koji je Joe Biden ostvario u američkoj saveznoj državi Džordžiji, koja bi, na koncu, mogla biti presudna u njegovoj borbi za mjesto predsjednika SAD-a.

CNN piše da je ona najzaslužnija za to što je Biden jutros preuzeo vodstvo u Džordžiji. Podaci iz štaba Joea Bidena jasno stavljaju do znanja da bi Biden, ako osvoje Džordžiju, mogao biti na korak od 270 elektorskih glasova, koji garantuju pobjedu na izborima.

Abrams godinama tvrdi da ova država može biti bojište i da ona može postati plava, demokratska. Nakon neuspjele kandidature za guvernera 2018. godine, formirala je neprofitnu organizaciju radi borbe protiv suzbijanja birača i povećanja broja birača u rasnim zajednicama. Demokrati zahvaljuju njezinim naporima na terenu za dosadašnje rezultate u državi Džordžiji.

Prema trenutim rezultatima, gdje je prebrojano 99 posto glasova Džordžije – Biden vodi sa 49,4 posto glasova, odnosno 2.449.580 glasova. Trump mu ‘puše za vratom’ sa 2.448.484 glasa, što, također, iznosi 49,4 posto. Ova savezna država nosi 16 elektorskih glasova. Ukoliko je osvoji Biden, imat će ukupno 269 elektorskih glasova, naspram 213 Trumpovih.

loading...

Vezane vijesti
BiHVijesti

OBRAČUN KOD O. K. MORALA: Vlast u RS-u krši sva moguća demokratska prava (VIDEO)

SvijetVijesti

NA POMOLU JE OGROMAN SUKOB: Izraelska vojska se priprema za napad SAD-a na Iran koji bi mogao uslijediti prije kraja Trumpovog mandata!?

BiHVijesti

SVETLANA CENIĆ: “U razgovoru o toliko žrtvi upotrebiš ‘Čiča-miča gotova priča’ i MISLIŠ DA SI FACA…”

BiHVijesti

RAMIZ SALKIĆ DANAS U SREBRENICI I BRATUNCU: "Da nas nema na Drini, ovdje"