BiHVijesti

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Halilagića i Mahmutovića: Tražili od Pinjića 200.000 KM

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Sedina Halilagića i Elvedina Mahmutovića, uhapšenih u akciji “Tower” zbog krivičnog djela primanja dara i drugih oblika koristi.

“Prema navodima iz optužnice, Sedin Halilagić i Elvedin Mahmutović terete se da su od kraja maja 2019. do 10. jula 2019. godine kao odgovorne osobe firme Smart Invest, koja je bila angažirana na izgradnji stambeno-poslovnog objekta Sarajevo Tower, od podizvođača radova više puta tražili novac u iznosu od 200.000,00 KM, kako bi mu priznali izvršene građevinske radove pritom ga uslovljavajući prijetnjom aktivacije bankarske garancije date za ovaj posao”, potvrđeno je u Tužilaštvu KS.

Dio prethodno označenog novca, u iznosu od oko 60 hiljada maraka, oštećeni je predao optuženima koji su prilikom preuzimanja i lišeni slobode.

“Na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo optuženima su produžene mjere zabrane. I to zabrana sastajanja s određenim osobama i redovno javljanje nadležnoj policijskoj stanici. Istovremeno, postupajući tužilac predložio je i oduzimanje imovinske koristi pribavljene krivičnim djelom”, kažu iz Tužilaštva.

Podsjećamo, Mahmutović, direktor firmi Panamera i Smart Invest, i Halilagić, zaposlenik u odjelu prodaje nekretnina Sarajevo Towera, uhapšeni su u akciji “Tower” s označenim novcem od 30.680 eura, što je u protuvrijednosti blizu 60.000 KM.

Podsjetimo, oštećeni Elvedin Pinjić, menadžer firme Europrofil, tvrdi da je od njega za angažovanje kao podizvođača radova na Sarajevo Toweru, tražena uplata 200 hiljada KM, a da je iznos od 60.000 trebalo da bude “prva rata”.

(fokus.ba)

Vezane vijesti
BiHVijesti

KOMŠIŠ O SASTANKU U BEOGRADU I BORAVKU U NEW YORKU: "Ma, nema ništa od toga, šta mi imamo sa Srbijom; Kolinda mi je sama prišla, ja njoj ne bih"" (VIDEO)

SvijetVijesti

POZADINA TURSKE INTERVENCIJE: Akcija u Siriji ometa izraelsku zamisao o 'Velikom Kurdistanu'

Vijesti

"GREŠKA" NA SOKOCU: Dobio 69.000 KM, radnik kladionice nije htio da mu isplati

Vijesti

SNSD U VELIKOJ PANICI, ŠAROVIĆ IM VELIKA KOST U GRLU, OPTUŽUJU GA: "On se nudi strancima i Bošnjacima..."