BiHVijesti

Od sutra obavezno posjedovanje zimske opreme

Posjedovanje i korištenje zimske opreme obavezno je na teritoriji Bosne i Hercegovine od 15. novembra 2019. godine do 15. aprila naredne godine, bez obzira na vremenske uslove.

Pod zimskom opremom podrazumijevaju pneumatici sa zimskim profilom na svim točkovima, dubine gazećeg sloja minimalno četiri milimetra ili pneumatici sa ljetnim profilom, dubine gazećeg sloja minimalno 4 milimetra, ali i odgovarajući lanci koji se postavljaju na pogone točkove u slučaju zimskih uslova, prenosi “Fena”.

Dodatno za teretna vozila i autobuse, u zimsku opremu ubraja se lopata i vreća pijeska.

Gume trebaju imati najmanje 4 milimetra profila, a pritisak u gumama treba biti veći za 0,15 bara.

Promjena i kontrola rashladne tekućine jedna je od bitnijih stvari koje treba uraditi prije zime te je promjena rashladne tekućine najjeftiniji i najsigurniji način za očuvanje dugotrajnosti vozila.

loading...

Policija može kazniti vozača sa 40 KM zbog neposjedovanje zimske opreme za privatna vozila, a za službena od 100 do 500 KM.

(Fena)

Vezane vijesti
RegijaVijesti

KO PODRŽAVA NASILNIKE SA BEOGRADSKIH PROTESTA: Je li Vučić govoreći da na njegovom rušenju rade "neke zemlje iz regije", mislio na BiH, odnosno RS i MILORADA DODIKA?!

BiHVijesti

ČEDOMIR JOVANOVIĆ: "Scene pakla tih julskih dana, ta ljaga i sramota koja je od ljudi napravila zvijeri, vječna su opomena..."

RegijaVijesti

Pogledajte kako je prošao "ubačeni" demonstrant SA NOŽEM (VIDEO)

RegijaVijesti

VUČIĆ IZ PARIZA: "Problem je što su protesti postali nasilni, NE MOGU MI ODUZETI VLAST!"