SvijetVijesti

NAJSTARIJI ZANAT TRPI: Seksualne radnice traže ponovno otvaranje bordela u Njemčkoj!

Seksualne radnice u Hamburgu protestirale su zahtijevajući od vlasti da dozvoli otvaranje bordela u Njemačkoj, nakon što su više mjeseci bili zatvoreni zbog pandemije koronavirusa.

“Najstarijem zanatu potrebna je vaša pomoć”, pisalo je na transparentu jednog od učesnika u ulici Herbertštrase u Hamburgu.
Neki demonstranti nosili su pozorišne maske, a neki su svirali na različitim instrumentima.

Udruženje radnika seks industrije, koje je organiziralo proteste, saopćilo je da stalna blokada i zabrana rada bordela prisiljava neke od njih da rade na ulici što je nezakonito i mnogo opasnije i nije u skladu sa higijenskim standardima.

Isti izvor je naveo da javne kuće mogu brzo primijeniti mjere protiv pandemije koronavirusa, što su uradili i drugi, uključujući zaštitne maske, ventilaciju prostorija i registraciju kontakta posjetilaca.

“Prostitucija ne nosi veći rizik od infekcije od drugih usluga koje uključuju dodirivanje tijela kao što su masaža ili kozmetika, pa čak i ples i kontakt sportovi”, navodi se u saopćenju, i dodaje da je higijena sastavni dio prostitucije.

loading...

Nakon što su širom Njemačke ponovo otvorene prodavnice, restorani i barovi, radnici seks industrije su izolirani i njima je oduzeto pravo na egzistenciju i pored toga što ne predstavljaju veću opasnost po zdravlje. Prostitucija je legalna u Njemačkoj.

(S.B)

Vezane vijesti
Vijesti

Ostali bez oca, žive s bakom i obrađuju 5 hektara zemlje

BiHVijesti

VELIKA TRAGEDIJA NA RIJECI SANI: Utopili se dječak i njegov amidža; Kobne su bile rupe i brojna udubljenja...

SvijetVijesti

NOVA OTKRIĆA ULIVAJU NADU: Ljudi koji nisu imali virus MOGU DA RAZVIJU IMUNITET..

BiHVijesti

ZNAČAJAN ISKORAK: Opća bolnica u Sarajevu predstavila tri ljekara koji su napustili KCUS..