BiHVijesti

Na kasarni na Palama tabla “Vojske RS”, naređeno uklanjanje (FOTO)

Na ulazu u kasarnu „Miloš Obilić“ na Palama jutros su na tabli koja nosi naziv tog objekta Oružanih snaga BiH osvanula obilježja Vojske Republike Srpske uz ispisano ime te odavno već ugašene entitetske vojske.

Načelnik Zajedničkog štaba OS BiH izdao je naređenje za poduzimanje mjera i radnji da obilježja na svim vojnim lokacijama uspostavljenim Odlukom Predsjedništva BiH budu u skladu sa Pravilom službe OS BiH, naveli su u odgovoru Patriji iz Ministarstva odbrane BiH na pitanja šta poduzimaju u vezi sa saznanjima da u kasarni Oružanih snaga BiH koja nosi naziv “Miloš Obilić” uz ime kasarne istaknuto i obilježje ugašene entitetske vojske ‘Vojska RS’.

„Kontrolom unutar sistema odbrane identifikovano je više lokacija Oružanih snaga Bosne i Hercegovine koje nisu obilježene u skladu sa tačkama 74 i 75 Pravila službe Oružanih snaga BiH. S tim u vezi, Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine izdao je naređenje da se što hitnije poduzmu mjere i radnje da obilježja na svim vojnim lokacijama, uspostavljenim Odlukom Predsjedništva Bosne i Hercegovine, budu kako je to propisano u tačkama 74 i 75 Pravila službe Oružanih Snaga Bosne i Hercegovine“, kažu iz Ministarstva odbrane BiH.

Navode i da će u narednom periodu Zajednički štab Oružanih snaga Bosne i Hercegovine će nastaviti vršiti redovne i vanredne kontrole lokacija Oružanih snaga Bosne i Hercegovine te poduzeti mjere i radnje da se sve identifikovane nepravilnosti otklone i uspostave u skladu sa zakonskim i podzakonskim propisima.

(fokus.ba)

Vezane vijesti
BiHVijesti

BiH nije spremna da postane članica EU: Nakon 19 godina pregovara još smo “u ranoj fazi”

BiHVijesti

Slobodan Vasković: Dodikova kapitulacija, neće biti rezervnog sastava policije, ali će biti NATO

BiHVijesti

Field: Potrebno vidjeti šta se podrazumijeva pod žandarmerijom u RS

BiHVijesti

MIROSLAV LAJČAK: Preporučio bih da BiH iskoristi ponudu NATO-a koju sada ima (VIDEO)