RegijaVijesti

Mladi u Srbiji vole Rusiju, ali bi da žive u zapadnoj Evropi

Mladi u Srbiji dominantno misle da spoljna politika Srbije treba da se orijentiše ka Rusiji, a ne EU, ali polovina ih želi da ode u zemlje zapadne Evrope, pokazalo je istraživanje koje je sprovela Krovna organizacija mladih Srbije /KOMS/, povodom Međunarodnog dana mladih.

“Šest od deset mladih osoba želi da ode iz Srbije”, rekao je generalni sekretar KOMS-a Stefan Đorđević na konferenciji u Beogradu.

On je kao paradoks naveo situaciju da, bez obzira na izražen evroskepticizam kod mladih, njih 50 odsto želi da ode u zemlje zapadne Evrope.

Istraživanje o položaju i potrebama mladih u Srbiji, koje je sprovedeno od maja do jula, pokazalo je da mladi gube interesovanje za politiku i praćenje bilo kakvih političkih događaja, a sve više njih misli da nemaju nikakav uticaj na donošenje odluka.

Đorđević je naveo je da je položaj mladih u Srbiji nepovoljan i da su skoro svi negativni trendovi koji su uočeni od 2017. godine dodatno pogoršani.

On je istakao da je u Srbiji sve više mladih izloženo nasilju i da čak 27 odsto njih smatra da nasilje može biti opravdano, te da posebno zabrinjava činjenica da je taj procenat porastao za skoro osam odsto u odnosu na prethodnu godinu.

loading...

Generalna Skupština UN ustanovila je 12. avgust kao Međunarodni dan mladih, s ciljem da se skrene pažnja na probleme, kulturna i pravna pitanja omladine, učenika, studenata, a u Srbiji se obilježava od 2007. godine.

(fokus.ba)

Vezane vijesti
BiHVijesti

DOKTOR TOKIĆ O TOME KAKO KORONA UTJEČE NA ONE KOJI SU PREBOLOVALI TUBERKULOZU: BIJELI LUK ZNAČAJAN ZA ZDRAVLJE

BiHVijesti

KOMŠIĆ SE PRIDRUŽIO POZIVU MC SREBRENICA O POKRETANJU ISTRAGE O VIŠKOVIĆU

BiHVijesti

ŠOKANTNO; ISTRAGA OBJAVILA VIDEOISKAZ ZAŠTIĆENOG SVJEDOKA TUŽILAŠTVA BiH: Kako je Radovan Višković nudio novac za premještanje masovnih grobnica…

RegijaVijesti

KAKO JE HRVATSKA DOLASKOM MILORADA DODIKA zabila sebi autogol...