BiHVijesti

Mario skočio u ledeni Vrbas i spasio život imamu iz Gornjeg Vakufa!

– Ni slutio nisam da ću se taj dan boriti za život, a pogotovo da će mi život spasiti čovjek kojeg prvi put vidim – kazao je imam

U naselju Pajić Polje (Gornji Vakuf-Uskoplje), proteklog vikenda se dogodila saobraćajna nesreća, koja je zamalo završila tragično. Na svu sreću, tu se našao Mario Oreč, koji je istog momenta skočio u ledenu vodu, te pružio pomoć unesrećenom imamu Saudinu Luziću.

U zavoju sam izgubio kontrolu nad autom, nakon čega se automobil prevrnuo i sletio u rijeku Vrbas. Uspio sam se izvući iz vode, ali nisam mogao izaći iz auta. Krvario sam i bio sam jako loše. Gospodin Oreč je bez razmišljanja skočio u rijeku, i pokušao golim rukama razbiti šajbu, te tom prilikom ozlijedio ruku. Zatim je uzeo kamen, razbio šajbu i pomogao mi izići iz auta, a potom i iz rijeke – kaže Lužić.

Nakon što je izvučen iz rijeke, Saudinu je pružena liječnička pomoć, te je upućen na kućno liječenje. Kaže da bi sve bilo puno tragičnije da nije bilo hrabrog Marija, koji je iz Zagreba došao na godišnji odmor u rodno mjesto Pajić Polje.

loading...

Ni slutio nisam da ću se taj dan boriti za život, a pogotovo da će mi život spasiti čovjek kojeg prvi put vidim. Hvala dragom Bogu na svemu i na svakom stanju,a pogotovo se zahvaljujem što se tu zatekao gospodin Mario, kojem se ovim putem neizmjerno zahvaljujem i želim mu sve najbolje u životu. Nadam se da ćemo se vidjeti ljepšom prilikom, kada ponovno dođe u rodni grad”, dodaje Lužić, prenosi UskopljeInfo.

Vezane vijesti
BiHVijesti

PRIKUPLJEN NOVAC ZA KUPOVINU TRAKTORA POVRATNIČKOJ PORODICI MANDŽIĆ IZ SREBRENICE

BiHVijesti

TUŽILAŠTVO BIH ISTRAŽUJE PRIJAVU PROTIV PREDSJEDNIKA SUDA BIH RANKA DEBEVCA ZBOG KORUPCIJE

BiHVijesti

Vlada FBiH odlučila da povećanje penzija vrijedi za..

BiHVijesti

EVO ŠTA EVROPSKA UNIJA ŽELI OD BIH: Bez ovoga nećemo ući, umorni su od nas