Zanimljivosti

Korona će samu sebe da ubije? Poznati genetičar otkrio nešto sasvim novo o virusu

Kao genetičar, on je podelio svoje mišljanje o tome šta bi moglo da se dogoditi s virusom.
Hrvatski genetičar Miroslav Radman dao je svoju prognozu o tome šta će se u narednom periodu dešavati sa korona virusom.

Hrvatski naučnik Miroslav Radman koji je ujedno i član Naučnog savjeta Vlade Hrvatske komentarisao je koronavirus i smrtnost od kovida. Takođe, Radman je kao genetičar dao svoja predviđanja o tome kako bi se virus mogao razvijati.

“Jako se malo može predvidjeti s obzirom na širenje kovida. Dovoljno su ljudi pametni da ne predviđaju jer nemamo elemente predviđanja budućnosti. Najvažniji podatak je koja je posljedica tih zaraza. Većina su asimptomatski i smrtnost jako opada s vremenom, tako da ne treba paničiti. Bilo bi dobro znati zašto smrtnost opada. Ne opada samo jer se zaražavaju i mlađi ljudi, pogotovo tokom ljeta. Interesantna je opservacija da smrtnost jako opada u odnosu na februar i mart“, kazao je Radman.

Kao genetičar, on je podijelio svoje mišljanje o tome šta bi moglo da se dogoditi s virusom. Smatra da će virus izumrijeti.

“I naučnici kada nemaju podatke ne mogu biti funkcionalno naučnici ako nemaju podataka. Ja kao genetičar predviđam da će virus izumrijeti akumulacijom mutacija, svojih sopstvenih grešaka u kopiranju, jer ti virusi koji imaju RNA, ne DNA kao genom mutiraju oko 100.000 puta više.

loading...

Virus će možda da izumre od genetske smrti ako akumulira toliko mutacija grešaka. I to predviđam jer nemamo podataka za budućnost koja je po definiciji nepoznata“, rekao je Miroslav Radman, piše “Srbija Danas“.

loading...

Vezane vijesti
Zanimljivosti

Dječak (1) i djevojčica (5) pronađeni tri dana nakon smrti roditelja: Aleksandar i Viktorija izgubili su život zbog tegle koju im je poklonila baka

Zanimljivosti

Trump je urnebesni hit na TikToku, pogledajte i vi njegove plesne pokrete(VIDEO)

Zanimljivosti

VIC DANA: Imao hodža papagaja koji je mnogo psovao te ga odluči ubaciti u veš-mašinu, a onda…

Zanimljivosti

VIC DANA: Stigao Zagrepčanin u Beograd pa sjeo u kafić da se malo odmori, a kad je naručio kavu, konobar ga zbunjeno pogleda…