BiHVijesti

KOMŠIĆ OPASNO SPUSTIO PREDSJEDNIKU HNS-a: “Ljubić se žali UN-u a ne priznaje presude suda kojeg je UN osnovao”!

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić reagovao je nakon pisma HNS-a upućenog Generalnoj skupštini UN-a podsjećajući na apsurd da HNS ne priznaje presude Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije

Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine (HNS) uputio je pismo Generalnoj skupštini UN-a u kojem “snažno odbacuje izjave” predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića iznesene tokom rasprave 74. zasjedanja Generalne skupštine svjetske organizacije u New Yorku.

– Možete zamisliti koliko UN drži do jedne nevladine udruge koja ne priznaje presude Suda UN-a, a posebno nakon slučaja Dronjić koji je blizak tome političkom miljeu. To je sve što mogu reći za njihova pisamca, kazao je kratko za Oslobođenje predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Naime, u pismu HNS-a se ističe kako je “Komšić nelegitiman član Predsjedništva”, kako je “iznosio lažne optužbe protiv legitimnih predstavnika Hrvata” te da se “jednakopravnost sprječava Komšićem”.

U pismu koje je potpisao predsjednik Glavnog vijeća HNS-a Božo Ljubić ističe se kako je “Komšić iznosio osobne stavove, ne usuglašene stavove Predsjedništva BiH” te da su “osobni stavovi i optužbe Komšića narušili su unutarnji politički dijalog Bosne i Hercegovine, nanoseći ozbiljnu štetu i dovodeći u pitanje dobrosusjedske odnose u jugoistočnoj Europi”.

(S.B)

Vezane vijesti
BiHVijesti

KOMŠIŠ O SASTANKU U BEOGRADU I BORAVKU U NEW YORKU: "Ma, nema ništa od toga, šta mi imamo sa Srbijom; Kolinda mi je sama prišla, ja njoj ne bih"" (VIDEO)

SvijetVijesti

POZADINA TURSKE INTERVENCIJE: Akcija u Siriji ometa izraelsku zamisao o 'Velikom Kurdistanu'

Vijesti

"GREŠKA" NA SOKOCU: Dobio 69.000 KM, radnik kladionice nije htio da mu isplati

Vijesti

SNSD U VELIKOJ PANICI, ŠAROVIĆ IM VELIKA KOST U GRLU, OPTUŽUJU GA: "On se nudi strancima i Bošnjacima..."