BiHVijesti

KOMŠIĆ O IZJAVI PLENKOVIĆA: “Obavijestio je SAMO Dodika, SNSD I HDZ sve rade preko leđa povratnika…”

Hrvatska strana, sudeći po izjavi premijera Plenkovića, je o ovom slučaju obavijestila samo gospodina Dodika tako da ja nemam precizne informacije.

Hrvatske vlasti će ispitati mogućnost promjene planirane trase autoputa od Banjaluke do Beograda, na teritoriji opštine Modriča, izjavio je danas premijer susjedne države Andrej Plenković.

Promjena trase će se, kako je rekao, tražiti da bi se izbjeglo rušenje kuća hrvatskih povratnika u toj opštini u Reublici Srpkoj i selima Garevac, Čardak I Donji Kladari.

Plenković je rekao da je ministar saobraćaja Oleg Butković nedavno imao kontakt s članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom na ovu temu, a angažovana je i Ambasada Hrvatske u BiH pa su obavljeni I dodatni politički i diplomatski kontakti o tom pitanju.

Ovu najavu Plenkovića prokomentirao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

loading...

“Hrvatska strana, sudeći po izjavi premijera Plenkovića, je o ovom slučaju obavijestila samo gospodina Dodika tako da ja nemam precizne informacije.

Ali ako je ovo tačno, a trebalo bi da jeste jer ne vjerujem da bi premijer Plenkovic iznosio netačne informacine u ovom slučaju, onda moram reći da me ovo neodoljivo podsjeća na gotovo isti slučaj sa Srbima povratnicim u Ortiješ kod Mostara gdje trasa koridora VC prolazi preko najplodnije zemlje Srba povratnika u HNK”, kaže Komšić za Vijesti.ba i dodaje:

– Izgleda da i HDZ i SNSD svoje strateško političko partnerstvo grade preko leđa povratnika. HDZ u HNK preko srpskih leđa, a SNSD u Posavini preko hrvatskih leđa. Kako god, to je neprihvatljivo i mislim da trasu i jedne i druge saobraćajnice treba pod hitno izmjestiti i ne dirati povratničku imovinu!

(S.B)

Vezane vijesti
RegijaVijesti

Vulin reagovao na izjavu Bakira Izetbegovića

BiHVijesti

VARLJIVO LJETO: Evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih nekoliko dana…

RegijaVijesti

UHAPŠEN PAR KOJI JE TROVAO LJUDE PO KAFANAMA: DVOJE UBILI, PA ONDA OPLJAČKALI

BiHVijesti

STATE DEPARTMENT TVRDI DA SE MOSKVA MIJEŠALA U IZBORE U BiH: Evo ko je glavna poluga..