BiHVijesti

Komšić: Dodiče, nećemo više ćutati zbog mira u kući, ako kažem Evropi…

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić ocijenio je da političku situaciju u zemlji prave oni koji nepoštivanjem odluka institucija Bosne i Hercegovine žele da vode političke procese u državi.

– To nije moguće nigdje, pa nije ni u Bosni i Hercegovini. Ako bi se ovo što se sada dešava moglo nazvati najvećom krizom, postavlja se pitanje kako bi sutra mogli nazvati stanje u kojem se politički procesi vode izvan poštivanja zakona i odluka institucija države Bosne i Hercegovine. To je gore od “najveće krize” – poručio je Komšić za Glas Srpske.

Član Predsjedništva BiH iz RS Milorad Dodik najavio je da neće glasati za Godišnji nacionalni plan (ANP). Upitan znači li to da će BiH do narednih izbora izvršna i zakonodavna vlast ostati “zakovane” te da cijela BiH bude “slučaj” poput Mostara, predsjedavajući je rekao da se nada da “gospodin Dodik neće i dalje žrtvovati svog kandidata za mandatara, samo zato kako bi i dalje bio u prilici da nepoštivanjem zakona i odluka institucija države Bosne i Hercegovine i nepoštivanjem međunarodno preuzetih obaveza, blokira formiranje vlasti”.

– Dodik sada nosi taj teret. Do kada će ga nositi to ćemo da vidimo. Sumnjam da on želi da ga se, posebno u Evropskoj uniji, shvati kao glavnog kočničara. Za sada to, na njegovu, pa čak i na moju žalost, jer smo kolege u Predsjedništvu, on jeste – rekao je, između ostalog, Komšić.

Vezane vijesti
Vijesti

ČOLA PONOVO OSVAJA AMERIKU: Evo gdje će sve nastupiti...

Vijesti

BIVŠI PREMIJER SRBIJE OTVORENO: "Vučić je ludak, treba ga UHAPSITI, Dodik laže svoj narod da je zaštitnik..."

SvijetVijesti

Saudijska Arabija vraća proizvodnju nafte na isti nivo kao prije napada

Vijesti

Milorad Dodik i Željka Cvijanović zatražili od Šarovića i Borenovića da napuste Vijeće ministara, oni odbili