Vijesti

KAKVA REKLAMA ZA GANIĆEV UNIVERZITET: Studentica Lejla Korman primljena na Cambridge uz stopostotnu stipendiju

Lejla Korman, studentica Ekonomskog fakulteta Univerziteta Sarajevske škole za nauku i tehnologiju (SSST), sa dodatnim usmjerenjem iz Internacionalnog biznisa, primljena je na prestižni univerzitet Cambridge sa punom stipendijom.

Univerzitet Sarajevska škola za nauku i tehnologiju ( SSST) (poznat i kao Ganićev Univerzitet) ima najveći procenat diplomanata koji svoje školovanje nastavljaju na svjetskim univerzitetima poput Oxforda, London School of Economics, John Hopkins Univerzitetu, Cambridgeu i drugima.

Tema njenog diplomskog rada bila je ”The Validity of the Okun’s Law in Bosnia and Herzegovina’’ a prosjek ocjena tokom četiri godine studija na Univerzitetu SSST bio je 10.

“Ponosni smo na Lejlu i sve naše studente koji svojim rezultatima pokazuju zbog čega je Univerzitet Sarajevska škola za nauku i tehnologiju u top 600 najboljih svjetskih univerziteta za 2019. godinu. Studenti na Univerzitetu SSST studiraju po inovativnim programima i svjetskim stanadardima na engleskom jeziku. Fakulteti Političkih nauka i međunarodnih odnosa, Ekonomije i biznisa te Kompjuterskih nauka i informacionih sistema nude i dodatne specijalnosti: dvije diplome Univerziteta SSST i Univerziteta Buckingham (Velika Britanija), uz mogućnost učenja njemačkog jezika”, saopštili su sa SSST-a.

(SB)

loading...
Vezane vijesti
RegijaVijesti

HRVATSKI NAUČNIK GORDAN LAUC ŠOKIRAO JAVNOST

RegijaVijesti

PLENKOVIĆ NAPAO BRNABIĆKU ZBOG IZJAVE O GENOCIDU U SREBRENICI..

BiHVijesti

DISKRIMINACIJA ZVANIČNOG ZAGREBA: Bosanci i Hercegovci najavljuju bojkot hrvatskog mora: "Mi smo svi ljudi isti, bilo sa bh. pasošom ili putovnicom"

BiHVijesti

Dodikov ministar prijeti Draganu Mektiću zbog objave na Twitteru!