Vijesti

IZETBEGOVIĆ U PRESSINGU N1: “Owens je preda mnom rekao mom ocu ‘Don’t dream dreams’ NATO udare” (VIDEO)

Preda mnom je Owens govorio mom ocu “Don’t dream dreams” da će doći do NATO udara pa smo ih dočekali”, rekao je u večerašnjoj emisiji Pressing Bakir Izetbegović, lider SDA.

“Na evropskom putu, država će jačati a entiteti će slabiti. Jačati će građanski princip”, poručio je Izetbegović u opširnom razgovoru za Pressing N1.

Govoreći o NATO budućnost BiH, Izetbegović je kazao da će “veliki” odlučiti o tome.

Vjerovatno je Ivanić upravu. Uvijek se i volja velikih usmjerava odlučnošćču lokalnih ljudi. Ako mi nešto hoćemo i ne popustimo onako kako nismo popustili 92, 93 i 94 kada su nam uveli embargo. Preda mnom je Owens govorio mom ocu “Don’t dream dreams” da će doći do NATO udara pa smo ih dočekali“, istakao je lider SDA i bivči član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

“Nikada nećemo pristati na neku podjelu BiH niti segregaciju na neke državice. Biće BiH, otiće ljudi poput Dodika. Krize su neizbježna stvar, moraju se desiti”.

Izetbegović se usprotivio izjednačavanju krivice za nastalu političku krizu.

“Ja mislim da ne postoje trojica koja prave probleme, nego jedan pravi probleme već 10-15 godina. Ovaj drugi se nekad priključi, a treći, ja ili neko, ništa drugo ne traži osim da se postupa po Ustavu i zakonu. Nije red da se to izjednačava”, kazao je Bakir Izetbegović.

Cijeli intervju s Izetbegovićem pogledajte u nastavku.

Vezane vijesti
BiHVijesti

Više od stotinu policajaca vrši pretrese zbog lažiranja fiskalnih računa

BiHVijesti

JUČER 32, A SUTRA SAMO 2 CELZIJUSA: Donosimo prognozu vremena za narednih nekoliko dana…

Vijesti

ČOLA PONOVO OSVAJA AMERIKU: Evo gdje će sve nastupiti...

Vijesti

BIVŠI PREMIJER SRBIJE OTVORENO: "Vučić je ludak, treba ga UHAPSITI, Dodik laže svoj narod da je zaštitnik..."