BiHVijesti

Iz Ministarstva zdravstva KS upućena je obavijest da građani, osiguranici Zavoda zdravstvenog osiguranja KS mogu refundirati svoje troškove nastale u ovakvim slučajevima

20170208_115940_1486716422.jpg

Iz Ministarstva zdravstva KS upućena je obavijest da građani, osiguranici Zavoda zdravstvenog osiguranja KS mogu refundirati svoje troškove nastale u ovakvim slučajevima.

“U protekle tri godine Zavod zdravstvenog osiguranja KS je u ovakvim i sličnim situacijama vršio refundaciju troškova pacijenata koji imaju osnovni paket zdravstvenog osiguranja uz prilaganje uputnice sa mišljenjem ljekara porodične prakse i uz fiskalni račun za pruženu uslugu ustanove, što pacijenti mogu i sada uraditi”, poručila je ministrica zdravstva KS Amela Sofić .

Ona je naglasila da će ovo ministarstvo uraditi sve kako bi u budućnosti bilo što manje ovakvih situacija te pacijentima u javnim ustanovama bile obezbijeđene blagovremene zdravstvene usluge.

loading...

Zavod zdravstvenog osiguranja KS je u ovakvim situacijama, po službenoj dužnosti, obavezan da od Doma zdravlja KS pribavi potvrdu da određena usluga nije mogla biti pružena u ovoj zdravstvenoj ustanovi, a na osnovu koje se i vrši refundiranje nastalih troškova.

Podsjetimo, građani Kantona Sarajevo ogorčeni su jer već duže vrijeme ne mogu raditi određene krvne analize u domovima zdravlja zbog nedostatka reagenasa.

Vezane vijesti
BiHVijesti

ČEDOMIR JOVANOVIĆ: "Scene pakla tih julskih dana, ta ljaga i sramota koja je od ljudi napravila zvijeri, vječna su opomena..."

RegijaVijesti

Pogledajte kako je prošao "ubačeni" demonstrant SA NOŽEM (VIDEO)

RegijaVijesti

VUČIĆ IZ PARIZA: "Problem je što su protesti postali nasilni, NE MOGU MI ODUZETI VLAST!"

BiHVijesti

HAOS U BEOGRADU: Demonstranti gađaju policiju kockama sa pločnika, desničari uzvikuju skandalotne parole: "SREBRENICA NIJE GENOCID" (VIDEO)