BiHVijesti

Iz Ministarstva zdravstva KS upućena je obavijest da građani, osiguranici Zavoda zdravstvenog osiguranja KS mogu refundirati svoje troškove nastale u ovakvim slučajevima

20170208_115940_1486716422.jpg

Iz Ministarstva zdravstva KS upućena je obavijest da građani, osiguranici Zavoda zdravstvenog osiguranja KS mogu refundirati svoje troškove nastale u ovakvim slučajevima.

“U protekle tri godine Zavod zdravstvenog osiguranja KS je u ovakvim i sličnim situacijama vršio refundaciju troškova pacijenata koji imaju osnovni paket zdravstvenog osiguranja uz prilaganje uputnice sa mišljenjem ljekara porodične prakse i uz fiskalni račun za pruženu uslugu ustanove, što pacijenti mogu i sada uraditi”, poručila je ministrica zdravstva KS Amela Sofić .

Ona je naglasila da će ovo ministarstvo uraditi sve kako bi u budućnosti bilo što manje ovakvih situacija te pacijentima u javnim ustanovama bile obezbijeđene blagovremene zdravstvene usluge.

Zavod zdravstvenog osiguranja KS je u ovakvim situacijama, po službenoj dužnosti, obavezan da od Doma zdravlja KS pribavi potvrdu da određena usluga nije mogla biti pružena u ovoj zdravstvenoj ustanovi, a na osnovu koje se i vrši refundiranje nastalih troškova.

Podsjetimo, građani Kantona Sarajevo ogorčeni su jer već duže vrijeme ne mogu raditi određene krvne analize u domovima zdravlja zbog nedostatka reagenasa.

Vezane vijesti
BiHVijesti

Zemljotres jačine 2,7 stepeni po Richteru pogodio područje Nevesinja

RegijaVijesti

FARSA PREDSJEDNIKA SRBIJE: Zbog afere s marihuanom najavljena kaznena prijava protiv Aleksandra Vučića

BiHVijesti

Evo kakvo nas vrijeme očekuje do sredine naredne sedmice

Vijesti

GRUPA "PRAVDA ZA DAVIDA" OSNOVALA STRANKU "POKRET PRAVDE": Osnovali smo stranku da političare izbacimo iz fotelja