Vijesti

ISPLIVALI DETALJI O JUTROŠNJEM HAPŠENJU GRANIČARA: Uzeo 20 eura da pusti tri osobe, a dvije su odmah morale u karantin

Loading..

Ovog graničara uhapsili su policijski službenici Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH

Policijski službenik Granične policije uhapšen je na Međunarodnom graničnom prijelazu Brčko, jer je za određenu sumu novca omogućio nezakonit ulazak u BiH za tri osobe koje su dolazile sa područja s kojeg je zabranjen ulazak u zemlju zbog koronovirusa.

Ovog graničara uhapsili su policijski službenici Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH u koordiniranoj akciji sa policijskim službenicima Policije Brčko distrikta, Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, kao i u saradnji s Koordinacijskim tijelom za zaštitu i spašavanje, kojim predsjedava ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić, a pod nadzorom tužilaca Tužilaštva BiH i prema naredbama Suda BiH od 17. marta 2020. godine.

Saznajemo da je uhapšeni graničar za 20 eura pustio tri osobe u BiH i time doveo cijelu državu u opasnost.

Kako nam je potvrđeno iz Granične policije, on je pustio u BiH dvije osobe iz Hrvatske i jednu iz Njemačke. No, zbog pandemije koronavirusa, obje osobe iz Hrvatske morale su biti upućene u hitnu izolaciju, dok je osobi iz Njemačke, koja ima pasoš i Švicarske, morao dati rješenje o odbijanu ulaska u BiH.

“Ovo je bruka za Graničnu policiju, pogotovo zato što je riječ o novonastaloj situaciji s koronavirusom”, rečeno je iz Granične policije, piše (Avaz.ba)

Vezane vijesti
BiHVijesti

Lagumdžija: Pobjegli su u mišije rupe, nepotizam nam došao na naplatu

BiHVijesti

POSLODAVCI TRAŽILI DA SMANJENJE PENZIJA

Vijesti

KAKO SE BH GRAĐANI U DIJASPORI BORE SA KORONAVIRUSOM

BiHVijesti

UPOZORENJE DODIKU IZ SREBRENICE: Članovi komisije RS-a za Srebrenicu su ekstremni desničari i negatori razmjera zločina u Aušvicu