BiHVijesti

HUMANI GEST: NEĆU BACATI SVOJE PROIZVODE, POKLANJAM IH BOLESNIMA I SIROMAŠNIMA

Žao mi je što je naša poljoprivreda u haosu, ali nikada neću bacati proizvode, kaže Ilija Mirosavić (25) iz Požege, čiji je humani gest oduševio sve koji su za njega čuli.

Ovaj mladić, inače inženjer elektrotehnike, donirao je nekoliko vreća kupusa bolnicama i Crvenom krstu, koje je sam uzgajio, ali zbog loše situacije koje je izazvala epidemija nije mogao da proda.

Trenutna situacija u poljoprivredi je veoma zabrinjavajuća, jer su cijene pojedinih proizvoda jako male, a najgore je što pored niske cijene, nema prodaje. Takav slučaj zadesio me je ove godine sa kupusom. Prodaja je jako slaba, ali i cijena jako niska. U razgovoru sa porodicom, odlučio sam da doniram određenu količinu kupusa – kaže Ilija za Telegraf.

Jasno mu je bilo, kaže, kome je hrana najpotrebnija – bolesnima i siromašnima.

Znajući da je virus covid-19 učinio svoje, bolnice su pune i ljudima svaka pomoć dobro dođe. Prvo sam kontaktirao rukovodstvo bolnice u Čačku, potom rukovodstvo Crvenog krsta Čačak, a nakon toga rukovodioce Bolnice u Užicu. Pitao sam ih kolika količina robe im treba a potom natovario svoje vozilo i krenuo prvo put Čačka, a nakon toga u Užice. Nadležni u bolnicama dočekali su moju odluku sa oduševljenjem, a nadam se da će bolesnima i siromašnima biti prijatan obrok – kaže ovaj mladić.

loading...

Ističe da je od malena vaspitan da pomaže drugima.

Držim se razmišljanja da nije sve u novcu, već treba voditi računa o vrijednostima koje ne mogu da se plate. Mi smo čestit narod, ne kako nas predstavljali, samo treba da se trudimo da ostane više sloge među nama, jer nesloga je naš veliki problem. Oduvijek sam volio da poklanjam i pomažem, iako nemam mnogo, sretan sam sa onim što imam. Predanim radom borimo se da gradimo i napredujemo.

Ilija je, inače, diplomirani inženjer elektrotehnike-poljoprivrednik, ali u struci posao ne može da nađe. Ipak, pored toga, on radi na selu i pomaže drugima. Žao mi je što je poljoprivreda u haosu, ali nikada neću bacati proizvode – ponavlja ovaj humani mladić.

Vezane vijesti
Vijesti

Ostali bez oca, žive s bakom i obrađuju 5 hektara zemlje

BiHVijesti

VELIKA TRAGEDIJA NA RIJECI SANI: Utopili se dječak i njegov amidža; Kobne su bile rupe i brojna udubljenja...

SvijetVijesti

NOVA OTKRIĆA ULIVAJU NADU: Ljudi koji nisu imali virus MOGU DA RAZVIJU IMUNITET..

BiHVijesti

ZNAČAJAN ISKORAK: Opća bolnica u Sarajevu predstavila tri ljekara koji su napustili KCUS..