Vijesti

GAŽENJE OPOZICIJE: Predloženi Nacrt zakona poslanika Nebojše Vukanovića skinut s dnevnog reda NSRS, a podrazumijevao je…

Nacrt zakona o zabrani prodaje državnog kapitala u Republici Srpskoj (RS) off-shore – kompanijama, koji je predložio poslanik iz Kluba SDS-a u Narodnoj skupštini RS-a Nebojša Vukanović, skinut je s dnevnog reda sjednice entitetskog parlamenta.

Vukanović je na početku današnje sjednice optužio predsjednika parlamenta Nedeljka Čubrilovića da je prekršio skupštinski poslovnik, što je on negirao.

Na današnjoj sjednici Narodne skupštine trebalo bi da bude konstatirana ostavka ministrice trgovine i turizma Dragice Kovač, iz, kako je nevedeno, ličnih razloga.

Kandidata za tu funkciju predložit će DEMOS, jedna od stranaka vladajuće većine, a pominje se da će nova ministrica biti Suzana Gašić iz Prijedora.

Na predloženom dnevnom redu 6. redovne sjednice entitetskog parlamenta je 45 tačka, a po hitnom postupku bit će razmatrane izmjene i dopune Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, u vezi s penzionisanjem policajaca.

Za raspravu je predloženo 16 prijedloga zakona, osam nacrta te brojni izvještaji i strategije.

Bit će razmatrani izvještaji o stanju u bankarskom sistemu RS, radu Glavne službe za reviziju javnog sektora, te između ostalog, i o dugu RS u 2018. godini.

(Fena/SB)

Vezane vijesti
BiHVijesti

OVO JE BOLESNO: Hrvatski novinar tvrdi da Bošnjaci i Srbi iza leđa Hrvatima pripremaju podjelu BiH!?

SvijetVijesti

MERKEL PORUČILA ERDOGANU: "Odmah obustaviti ofanzivu"

SvijetVijesti

ESKALACIJA U SIRIJI, TRUMP NAREDIO VOJNICIMA SAD-a: "Ne napuštajte Siriju, krenite ka jugu"

BiHVijesti

NEGDJE I ZA KUPANJE, TEMPERATURE DO...: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje do sredine naredne sedmice