Vijesti

GAŽENJE OPOZICIJE: Predloženi Nacrt zakona poslanika Nebojše Vukanovića skinut s dnevnog reda NSRS, a podrazumijevao je…

Nacrt zakona o zabrani prodaje državnog kapitala u Republici Srpskoj (RS) off-shore – kompanijama, koji je predložio poslanik iz Kluba SDS-a u Narodnoj skupštini RS-a Nebojša Vukanović, skinut je s dnevnog reda sjednice entitetskog parlamenta.

Vukanović je na početku današnje sjednice optužio predsjednika parlamenta Nedeljka Čubrilovića da je prekršio skupštinski poslovnik, što je on negirao.

Na današnjoj sjednici Narodne skupštine trebalo bi da bude konstatirana ostavka ministrice trgovine i turizma Dragice Kovač, iz, kako je nevedeno, ličnih razloga.

Kandidata za tu funkciju predložit će DEMOS, jedna od stranaka vladajuće većine, a pominje se da će nova ministrica biti Suzana Gašić iz Prijedora.

Na predloženom dnevnom redu 6. redovne sjednice entitetskog parlamenta je 45 tačka, a po hitnom postupku bit će razmatrane izmjene i dopune Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, u vezi s penzionisanjem policajaca.

Za raspravu je predloženo 16 prijedloga zakona, osam nacrta te brojni izvještaji i strategije.

loading...

Bit će razmatrani izvještaji o stanju u bankarskom sistemu RS, radu Glavne službe za reviziju javnog sektora, te između ostalog, i o dugu RS u 2018. godini.

(Fena/SB)

Vezane vijesti
BiHVijesti

Vlada FBiH odlučila da povećanje penzija vrijedi za..

BiHVijesti

EVO ŠTA EVROPSKA UNIJA ŽELI OD BIH: Bez ovoga nećemo ući, umorni su od nas

RegijaVijesti

Poznato ko će biti novi premijer Srbije

BiHVijesti

OPASNO VRIJEME U BIH: UPALJEN NARANDŽASTI METEOALARM