BiHVijesti

Dragan Mektić pozvao je građane da se okupe pred Sudom i Tužilaštvom naredne sedmice u Sarajevu

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić pozvao je građane da se okupe pred Sudom i Tužilaštvom Bosne i Hercegovine naredne sedmice u Sarajevu, kao odgovor na korupcijsku aferu koja potresaju pravosuđe u zemlji.

„Da bi spasili i državu i sebe neophodno je oboriti ovakav kriminalni VSTV. Predlažem masovno okupljanje građana iduće sedmice pred Tužilaštvom i Sudom BiH (tu je sjedište VSTV-a), kao demokratski vid pritiska za podnošenje ostavki“, napisao je Mektić na svom Twitter nalogu u petak navečer, prenosi agencija Patria.

„Bit ću na čelu toga pokreta“, poručio je ministar Mektić.

loading...

Magazin Žurnal objavio je tekst o umiješanosti predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine Milana Tegeltije u korupcijsku aferu, u kojoj je trebao utjecati na tadašnju glavnu tužiteljicu Kantona Sarajevo Dalidu Burzić da ubrza jedan krivični predmet, dok je Marko Pandža, inspektor Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) za tu uslugu Tegeltije od privrednika iz Velike Kladuše uzeo 2.000 KM, napominjući da će tim novcem „potkovati“ Tegeltiju.

Tegeltija je odbacio umiješanost u tu aferu, nakon čega je Žurnal objavio i snimak razgovora privrednika iz Velike Kladuše Nermina Aleševića, Tegeltije i Pandže.

Razgovore je snimio Alešević, koji od 2017. godine čeka da Tužilaštvo u Sarajevo otvori istragu protiv više političara u BiH, za koje je Alešević Tužilaštvu dostavio dokumentaciju da su počinili više krivičnih djela.

VSTV je krovna institucija u Bosni i Hercegovini koja prati rad sudova i tužilaštva Bosne i Hercegovine.

(fokus.ba)

Vezane vijesti
BiHVijesti

Tužilaštvo optužilo Novalića za zaključak Vlade koji je osmislio Salčin u Ministarstvu sigurnosti!

BiHVijesti

DRAGAN MEKTIĆ ŠOKIRAO SENADA HADŽIFEJZOVIĆA: "Tužilaštvo BiH se bavi SAMO SARAJEVOM, četiri puta manje optužnica u RS-u nego u FBiH, nijedna istraga u Livanjskom kantonu"! (VIDEO)

BiHVijesti

PREMIJER TUZLANSKOG KANTONA REZOLUTAN: "HDZ želi slomiti Novalića, preuzeti FBiH i otvoriti prostor za treći entitet"!

BiHVijesti

POČELO ROČIŠTE NOVALIĆU, SOLAKU I HODŽIĆU: Pogledajte ko je sve stigao i šta se dešava pred Sudom BiH… (FOTO)