BiHVijesti

DOZNAJEMO: Čović preko SDP-ovog čovjeka u CIK-u pokušava spriječit Komšićev izlazak na izbore?

Nakon što je iscrpio glavne instrumente u blokadi izbora donošenjem budžeta, HDZ je krenuo drugim putem u ostvarivanju svojih sitnih interesa. Budući da je održavanje izbora sada izvjesno, HDZ će prema informacijama „Slobodne Bosne“ nastojati spletkarenjem utjecati na rezultate izbora, a prvenstveno na izborne kandidature.

Naime, prema našim informacijama, HDZ je ponovo zaigrao na kartu dobrih (poslovnih) veza sa SDP-om, te će pokušati preko člana CIK-a koji važi za „SDP-ovog čovjeka“ nastojati spriječiti izlazak na izbore Komšića, DF-a i koalicionih partnera, odnono dovesti u pitanje njihov kredibilitet.

Uslijed posljednjih političkih previranja u Građanskom savezu i izborom Muhameda Fazlagića za predsjednika ove stranke, koalicija GS-a i DF-a potpuno je izvjesna. Dileme o legalnosti izbora novog predsjednika GS-a sudskim rješenjem su prekinute. Ipak, HDZ u tome vidi šansu za političke spletke te će pokušati izvršiti pritisak na novi saziv CIK-a kako bi onemogućio njihov zajednički izborni nastup. Ostaje sada da vidimo da li će politika nadjačati odluke institucija.

(S. B.)

loading...
Vezane vijesti
BiHVijesti

MATTHEW PALMER: "Institucije u BiH potrebno dodatno ojačati"

BiHVijesti

Nevjerovatna vijest za rubriku vjerovali ili ne..

BiHVijesti

PRIKUPLJEN NOVAC ZA KUPOVINU TRAKTORA POVRATNIČKOJ PORODICI MANDŽIĆ IZ SREBRENICE

BiHVijesti

TUŽILAŠTVO BIH ISTRAŽUJE PRIJAVU PROTIV PREDSJEDNIKA SUDA BIH RANKA DEBEVCA ZBOG KORUPCIJE