BiHVijesti

Dodiku su Komšić i Džaferović ipak ispunili jednu želju vezanu za zastave

predsjednistvo-nova

Sjednica je održana. U sali nije bilo zastave RS-a, iako je Dodik danima ranije uslovljavao svoj dolazak na sjednice u Sarajevo upravo tim “dekorativnim” detaljom

Čitavo prijepodne danas bilo je neizvjesno hoće li biti održana prva sjednica Predsjedništva BiH u novom sazivu. Ipak, u 12 sati počele konsultacije predsjedavajućeg Milorada Dodika s članovima Predsjedništva Šefikom Džaferovićem i Željkom Komšićem o dnevnom redu sjednice na kojoj su se našla brojna pitanja.

Sjednica je održana. U sali nije bilo zastave RS-a, iako je Dodik danima ranije uslovljavao svoj dolazak na sjednice u Sarajevo upravo tim “dekorativnim” detaljom.

No, ipak su Džaferović i Komšić napravili jedan ustupak Dodiku, kako bi on došao na sjednicu. Naime, sjednica je odražana ispod jedne zastave BiH, iako su ranije u sali bile dvije.

Odgovarajući na pitanje novinara Dodik je kazao da je ispunjen njegov zahtjev, u kojem je jučer tražio da iz sale za sjednice bude iznesena jedna od dvije državne zastave, te se on zbog toga zahvalio članovima Predsjedništva Šefiku Džaferoviću i Željku Komšiću.

dvije-zastave

– Predlagao sam i zaključak o izmjeni Poslovnika o radu Predsjedništva, koji nisu prihvatili, da bismo pokrenuli pitanje isticanja zastave. A, s druge strane, pokrenut ćemo pitanje u Parlamentarnoj skupštini o izmjeni Zakona o zastavi. Hvala i ostalim članovima Predsjedništva što su prihvatili da dekoracija bude izmijenjena u okviru onoga što je bilo najavljeno i traženo jučer – kazao je Dodik.

(www.fokus.ba)

Vezane vijesti
BiHVijesti

Pobuna u mostarskom zatvoru: Zatvorenici pokušali probiti zid i pobjeći (FOTO)

BiHVijesti

Komšić: Dodiče, nećemo više ćutati zbog mira u kući, ako kažem Evropi…

BiHVijesti

Bregović: Da sada krene, ja sam iz mješovite kuće, znate šta bih uradio…

BiHVijesti

Wigemark SE DIREKTNO umiješao u politiku BiH i to JAVNO