BiHVijesti

Dodikov savjetnik: Jutros u 9.30 sati dobili materijal pod nazivom ANP

Savjetnik člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika za ustavno-pravna pitanja Dragoljub Reljić potvrdio je danas da je u Dodikov kabinet jutros u 9.30 sati stigao materijal pod nazivom ANP, te da u izjavi medijima želi otkloniti dileme u vezi sa predstojećim sjednicama Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Kako prenosi N1 Reljić je pojasnio da je materijal stigao iz kabineta Željka Komšića.

– Da bi razgovarali o nekoj materiji, mora da dođe prijedlog, mora da dođe ANP u kabinete. Ja sam jedan dokument koji nosi taj naziv dobio u 9.30. U njemu na naslovnoj strani piše august 2018. Ne piše ko ga je poslao, ne piše da li je Komisija za NATO integracioni proces, ne stoji Savjet ministara. Ne može tek tako doći. Rekli su mi da je to došlo iz kabineta gospodina Komšića – pojasnio je Reljić.

On je govorio i o Poslovniku prema kojem predsjedavajući formira dnevni red.

– Osmog augusta smo uputili zahtjev za održavanje vanredne sjednice Predsjedništva s jednom tačkom – glasanje o imenovanju mandatara za sastavljanje novog saziva Savjeta ministara. Ta sjednica je zakazana od predsjedavajućeg Željka Komšića. Što se tiče redovne sjednice, po našem poslovniku Predsjedništva, predsjedavajući formira dnevni red i odlučuje o sadržaju tačaka – kazao je Reljić.

Dodao je da predsjedavajući određuje raspored tačaka dnevnog reda i koje će tačke biti na dnevnom radu.

– Po poslovniku imamo obavezu da prije sjednice imamo konsultacije i tada ćemo definitivno utvrditi koje će tačke biti na dnevnom redu. To je nešto što je po meni veoma bitno da bi izbjegli bilo kakve komentare i priče i pričice koje su se pojavile – kako se neko s nekim dogovara i u smislu neke trgovine – kazao je Reljić.

– Bitno je da se razjasne nejasnoće, da pripremimo sjednicu najbolje i u skladu sa zakonom i Ustavom da prođe, a što ne bude, da se traže načini – izjavio je on.

(N1)

Vezane vijesti
RegijaVijesti

Srbija otvorila novo poglavlje u pristupnim pregovorima sa EU

BiHVijesti

Vratila Nobelovu nagradu za mir zbog Handkea

BiHVijesti

Murat Tahirović nakon dodjele nagrade Peteru Handkeu: “Poraz civilizacije i Evropske unije”

BiHVijesti

Podignuta optužnica protiv carinika koji su radili sa švercerima automobila