BiHVijesti

DODIKA NAPALI SUNCE I OPOZICIJA U ISTI ČAS: “Nema puta BiH u NATO, ako Srbija…”

“… za sto godina uđe u NATO i mi ćemo. Ako Srbija za 300 godina ne uđe u NATO, nećemo ni mi”

“Nema puta BiH u NATO, poručuje član Predsjedništva BiH Milorad Dodik”, u odgovoru na špekulacije da je dogovorom sa Bakirom Izetbegovićem (SDA) i Draganom Čovićem (HDZ) odustao od politike vojne neutralnosti Republike Srpske.

“Godišnji nacionalni plan reformi (ANP), koji je korak ka integraciji BiH u NATO, neće biti poslat u Brisel, jer se Republika Srpska protivi ulasku BiH u taj vojni savez i ne želi nivo saradnje koji bi bio veći od onog koji trenutno ima Srbija”, kaže Dodik za Tanjug.

“Puta u NATO nema. Mi smo vezani za Srbiju u tom pogledu. Ako Srbija za sto godina uđe u NATO i mi ćemo. Ako Srbija za 300 godina ne uđe u NATO, nećemo ni mi, sve dok ja i moja politička opcija rukovodimo time. Partnerstvo za mir i IPAP, to je sasvim dovoljno, pa ako ne valja NATO, nek se povuku iz toga”, naglasio je Dodik.

On tako odgovara na kritike opozicije u RS da je potpisivanjem Sporazuma o principima za formiranje Savjeta ministara sa Izetbegovićem i Čovićem odustao od politike vojne neutralnosti Republike Srpske i učinio ustupak Federaciji BiH, ali i na spekulacije javnosti oko toga da li će ANP biti upućen u sjedište NATO u Briselu.

Kaže i da nije siguran da će Savjet ministara biti formiran u roku od 30 dana, na kojem je sam insistirao.

(SB/NN/Tanjug)

Vezane vijesti
BiHVijesti

Pripadnicima MUP-a RS ubuduće veće penzije

BiHVijesti

Sačinjen spisak dijelova za automobile koji će biti provjeravani pri uvozu u BiH

BiHVijesti

Dodik: Neko je odlučio da je važniji NATO put nego evropski

PosaoSvijetVijesti

Šta je potrebno za posao u Njemačkoj: Objavljeni detalji zakona o useljavanju