BiHVijesti

Davidova majka tvrdi: Prijete mi nakon jučerašnje objave, ako mi se nešto desi…

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) pozvali su Okružno javno tužilaštvo Banja Luka da ispita tačnost navoda i izjasni se povodom teških optužbi Suzane Radanović u kojima iznosi ime navodno odgovornog za smrt njenog sina Davida Dragičevića.

Mediji su jučer prenijeli da je Suzana Radanović, majka stradalog mladića Davida Dragičevića iz Banje Luke, na svom Facebook profilu, ali i na Facebook grupi Pravda za Davida, objavila status u kojem je direktno za smrt svoga sina optužila jednog inspektora MUPRS-a.

Iz entitetske policije podsjećaju da Okružno javno tužilaštvo Banja Luka vodi istragu u vezi sa smrću Davida Dragičevića.

-Budući da je imenovana lično prozvala pripadnika MUP-a Republike Srpske za ubistvo, tražimo da se tužilaštvo javno očituje – naveli su u saopćenju.

Ukoliko tužilaštvo ima dokaze neka, kako dodaju, postupa u skladu sa zakonom, jer svako za koga se utvrdi da je odgovoran za krivično djelo treba da odgovara pred pravosudnim organima u skladu sa zakonom.

Podsjetimo, jučerašnja objava majke Davida Dragičevića koji je ubijen u Banjoj Luci u martu prošle godine očigledno je podigla puno prašine. Naime, ona je putem Facebooka optužila Dubravka Kremenovića, inače inspektora u Upravi za organizovani kriminal MUP-a RS, da je lično odgovoran za smrt njenog sina.

“Inspektor u SUP-u BL, inače, u slobodno vrijeme ubija djecu. Koliko još zločina ima na savjesti? Lično odgovoran za ubistvo moga Davida! Gorio u paklu ti i tvoje pokoljenje”, navela je Radanović.


Ona se danas ponovo oglasila preko Facebooka gdje tvrdi da je nakon objave dobila prijetnje koje je prijavila svim važnim organizacijama.

“Poslije jučerasnje objave dobila sam prijeteće poruke o kojima su obavještene sve važne organiza.cije Tako da ako mi se nešto desi…”, poručila je danas Suzana.

(fokus.ba)

Vezane vijesti
Vijesti

KAKVA REKLAMA ZA GANIĆEV UNIVERZITET: Studentica Lejla Korman primljena na Cambridge uz stopostotnu stipendiju

Vijesti

OGLASIO SE STATE DEPARTMENT: Evo šta je Vučić pričao s američkim državnim sekretarom

BiHVijesti

OSMANOVIĆ ODGOVORIO KOVAČU: "Prijedlog o podjeli BiH na tri regije je neodgovoran, neozbiljan i zlonamjeran"!

BiHVijesti

Sud okrivio Davidovu majku jer je nosila njegovu fotografiju: “Nađoše me i u Austriji”