SvijetUncategorized

Coca-Cola s okusom kafe od ove godine u prodaji širom svijeta

Coca-Cola će ove godine pustiti u prodaju širom svijeta novi proizvod, a riječ je o, ovom svjetski popularnom gaziranom piću s okusom kafe.

Vijest da je Coca Cola kupila poznati lanac kafe, Costa Coffee, šokirala je internet i navela sve ljude da se zapitaju, šta li će Coca Cola sada uraditi sa kafom. 

Ova kupovina koštala je 5 milijardi dolara i to je Coka Coli omogućilo da dobije sve što je pripadalo vlasništvu ovom prodajnom lancu.

Coca Cola je na ovaj način dobila više od 4000 prodajnih mjesta kafe koja su rasprostranjena u 32 zemlje širom svijeta.Ona je jedna od najvećih i najpoznatijih svjetskih kompanija, ali u svijetu toplih pića i kofeinskih napitaka, ona ne igra veliku ulogu.

 

 Zbog toga će kupovina Costa Coffee kompanije Coka Coli omogućiti da pored popularnih gaziranih pića na tržište izbaci i posebne vrste kofeinskih i kafenih napitaka koje će ljudi sigurno obožavati.

loading...

Coca-Cola će ove godine pustiti u prodaju širom svijeta novi proizvod, a riječ je o, ovom svjetski popularnom gaziranom piću s okusom kafe.

“Coca-Cola Coffee je napravljena da dopre do potrošača u određenim prilikama i da posluži svrsi kada dođe do popodnevnog pada energije”, izjavio je izvršni direktor kompanije James Quincey.

Objava o skorom lansiranju novog pića je uslijedila nakon što je Coca-Cola kupila britansku kompaniju za distribuciju kafe Costa.

Prema procjenama, do kraja godine Coca-Cola Coffee će biti dostupna na više od 25 tržišta širom svijeta, a jedna čaša ovog napitka sadržavat će manje šećera i imat će više kofeina od klasične Coca-Cole, prenosi New York Post.

Također, Coca-Cola planira uskoro u pojedinim državama Evrope u prodaju pustiti i svoj energetski napitak, a već se u Japanu prodaje “Frozen Coca-Cola”, piće koje je zamrznuto sve dok ga ne otvorite.

Vezane vijesti
BiHSvijetVijesti

STIŽE I GIGANT IZ ŠVEDSKE: H&M otvara prvu prodavnicu u BiH, sve teče po planu…

SvijetVijesti

SVAK NA SVOJU STRANU: Razlaz Williama i Harryja definitivan je i što se tiče majčinog novca

SvijetVijesti

DRAMATIČNO OBRAĆANJE MERKELOVE: Evropa se suočava s najtežom situacijom u povijesti...

SvijetVijesti

PRONAĐEN NOVI RAZLOG ZA DIPLOMATSKU PREPIRKU DVIJE SILE: SAD ne želi da Turska vrati Aja Sofiji status džamije