SvijetUncategorized

Coca-Cola s okusom kafe od ove godine u prodaji širom svijeta

Coca-Cola će ove godine pustiti u prodaju širom svijeta novi proizvod, a riječ je o, ovom svjetski popularnom gaziranom piću s okusom kafe.

Vijest da je Coca Cola kupila poznati lanac kafe, Costa Coffee, šokirala je internet i navela sve ljude da se zapitaju, šta li će Coca Cola sada uraditi sa kafom. 

Ova kupovina koštala je 5 milijardi dolara i to je Coka Coli omogućilo da dobije sve što je pripadalo vlasništvu ovom prodajnom lancu.

Coca Cola je na ovaj način dobila više od 4000 prodajnih mjesta kafe koja su rasprostranjena u 32 zemlje širom svijeta.Ona je jedna od najvećih i najpoznatijih svjetskih kompanija, ali u svijetu toplih pića i kofeinskih napitaka, ona ne igra veliku ulogu.

 

 Zbog toga će kupovina Costa Coffee kompanije Coka Coli omogućiti da pored popularnih gaziranih pića na tržište izbaci i posebne vrste kofeinskih i kafenih napitaka koje će ljudi sigurno obožavati.

Coca-Cola će ove godine pustiti u prodaju širom svijeta novi proizvod, a riječ je o, ovom svjetski popularnom gaziranom piću s okusom kafe.

“Coca-Cola Coffee je napravljena da dopre do potrošača u određenim prilikama i da posluži svrsi kada dođe do popodnevnog pada energije”, izjavio je izvršni direktor kompanije James Quincey.

Objava o skorom lansiranju novog pića je uslijedila nakon što je Coca-Cola kupila britansku kompaniju za distribuciju kafe Costa.

Prema procjenama, do kraja godine Coca-Cola Coffee će biti dostupna na više od 25 tržišta širom svijeta, a jedna čaša ovog napitka sadržavat će manje šećera i imat će više kofeina od klasične Coca-Cole, prenosi New York Post.

Također, Coca-Cola planira uskoro u pojedinim državama Evrope u prodaju pustiti i svoj energetski napitak, a već se u Japanu prodaje “Frozen Coca-Cola”, piće koje je zamrznuto sve dok ga ne otvorite.

Vezane vijesti
SvijetVijesti

Tajfun Hagibis napravio štetu od 339 miliona dolara

SvijetVijesti

Milioni Katalonaca na ulicama traže svoju državu (FOTO)

Svijet

NJEMAČKI GIGANT SPREMA VELIKI ZAOKRET: Volkswagen se rješava slavnog talijanskog brenda, imaju velike planove i za „Škodu“...

SvijetVijesti

Turska – izolovana i ujedinjena