Vijesti

Brutalnost policije u Mostaru: Provodili silu nad nedužnim građanima (VIDEO)

Loading..

Pripadnici MUP-a HNK su tokom vikenda sprovodili silu na ulicama Mostara, i to nad građanima koji su mirno sjedili i nisu narušavali red i mir, kako je kasnije u izvještaju policije navedeno.

To dokazuje i video kojeg je objavio portal Bljesak.info.

Video je nastao ispred fast fooda “My Way” i prikazuje totalnu brutalnost i iživljavanja pojedinih policajaca nad građanima Mostara.

“Temeljem prijave građana službenici Policijske uprave (PU) Mostar su intervenirali u dva navrata, prvo upozorenjem i zahtjevom da se navedeni objekt zatvori i prestane s narušavanjem javnog reda i mira”, navodi se u dopisu MUP-a Hercegovačko – neretvanskog kantonae (HNK) upućenom portalu Bljesak.info povodom snimka policijske akcije u Mostaru koja je izazvala veliko zanimanje javnosti.

Dana 25.8.2019. godine oko 4:00 sata, dežurna služba PU Mostar zaprimila je više prijava građana da se u Ulici Stjepana Radića ispred jednog ugostiteljskog objekta narušava javni red i mir galamom i vikom. Temeljem prijave građana policijski službenici PU Mostar su intervenirali u dva navrata”, navodi se iz MUP-a i dodaje kako su se sudionici navedenog događaja oglušili na upozorenja i zahtjev policije.

Precizira se da su ”galamom i vikom nastavili narušavati javni red i mir te dobacivati i omalovažavati policijske službenike”.

”Policija je uz pomoć i pojačanje ispraznila ugostiteljski objekt. Tom prigodom jedna osoba je privedena i uručen joj je prekršajni nalog. Tijela Uprave policije MUP-a HNK provest će unutarnju istragu o navedenom događaju i postupanju policije u istom, te ukoliko se utvrdi prekoračenje policijskih ovlasti poduzet će mjere propisane zakonom”, navodi se iz MUP-a HNŽ.

https://www.facebook.com/bljesak.info/

Vezane vijesti
BiHVijesti

DŽAFEROVIĆ RAZGOVARAO SA ERDOGANOM: TURSKA NASTAVLJA PRUŽATI POMOĆ BIH

SvijetVijesti

SEBASTIAN KURZ NAJAVLJUJE 'IZLAZNU STRATEGIJU' ZA POVRATAK ŽIVOTA U NORMALU: Svi građani bi mogli dobiti obvezu korištenja specijalne aplikacije

BiHVijesti

Kako je Federalna vlada podijelila 21 milion maraka..

RegijaVijesti

RASKRINKAVANJE VUČIĆA: Evo šta je bio sadržaj miliona poruka koje je Twitter obrisao…