BiHOstali sportoviSport

Bh. reprezentativac Tarik Omeragić u trci na 1000 m zauzeo je 38. mjesto

tarik-omeragic

Uspjeh je i sam odlazak na Svjetsko prvenstvo i takmičenje sa najboljim brzoklizačima svijeta

Seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track), Tarik Omeragić, uz podršku Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine, nastupio je od 8. do 10. ovog mjeseca na Svjetskom prvenstvu u Sofiji (Bugarska). Sa njim je u Bugarskoj bio je i njegov trener Nihad Bašić.

U konkurenciji 57 najboljih brzoklizača svijeta, koji su prije Sofije ispunili zadanu normu za nastup na Svjetskom prvenstvu definisanu Pravilima Međunarodne klizačke unije (ISU), bh. reprezentativac u trci na 1000 m zauzeo je 38. mjesto, a u trkama na 1500 m i 500 m, za nekoliko sekundi popravio je najbolja lična vremena.

Uspjeh je i sam odlazak na Svjetsko prvenstvo i takmičenje sa najboljim brzoklizačima svijeta, koji imaju sve od svojih država, između ostalog značajan budžet za pripreme i nastupe, sa cijelim pratećim timom, dok bh. reprezentativac, osim pomoći Saveza, nije imao ništa od toga, saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova BiH.

Kako se navodi u saopćenju u Savezu su zadovoljni nastupom bh. reprezentativca, kod kojega se, obaranjem ličnih vremena u svim disciplinama, osjeti vidan napredak, a posebno su zadovoljni načinom sa kojim predstavlja BiH u svijetu.

Vezane vijesti
BiHVijesti

Osam firmi u vlasništvu porodice Milorada Dodika u prošloj godini zaradile su oko milion i 165 hiljada KM

BiHVijesti

SNSD će insistirati da u Krivični zakon RS uđe kazna doživotnog zatvora bez mogućnosti pomilovanja

BiHVijesti

BH. DIJASPORA PROTIV OPOREZIVANJA POKLONA

BiHVijesti

Sutra u BiH oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i slabom grmljavinom