Biznis

Arapi u Zenici grade jedinstven centar i kompleks u svijetu

Priča o zainteresiranosti Arapa da investiraju u Zenicu nakon Sarajeva, Vlašića i brojnih drugih bosanskohercegovačkih gradova, značajno je intenzivirana ovih dana.

Strateška lokacija

Kompanija ‘Rasiyat’ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ozbiljna je u namjeri da u Zenici sagradi najsavremeniji trgovački centar i rekreativni kompleks, jedinstven u svijetu, poručio je jučer tokom sastanka s Fuadom Kasumovićem, gradonačelnikom Zenice, Muhamed A. el-Jamani, direktor kompanije, piše “Avaz“.

Kasumović je inicirao projekt, a investitori su uvjereni da Poslovna zona ‘Zenica – jug’ ima ogroman potencijal.

– Trenutno se bavimo evaluacijom, jer u ovom projektu ne vidimo samo grad nego cijelo okruženje, region i Evropu. Planiramo, istražujemo, a uvjereni smo da će na kraju sve rezultirati velikim brojem novih radnih mjesta u Zenici i BiH – rekao je El-Jamani.

Napominje da će osnovne djelatnosti biti hotelsko-ugostiteljske, trgovina, zabavni sadržaji…

Gradonačelnik Kasumović poručio je da investitore ne dijele na velike i male, kao i da im je svako radno mjesto dragocjeno.

Povratak ljudi

– Investitor je uvjeren da će se realizacijom ovog projekta dogoditi i masovniji povratak naših ljudi, koji su otišli vani za poslom. Presretan sam što se stvari odvijaju u pozitivnom smjeru i što smo na tragu rješenja koje bi život u Zenici i BiH drastično poboljšalo – poručio je Kasumović.

(Avaz)

Vezane vijesti
BiznisPosao

Posao iz snova: Plaćaju vam da spavate i za to dobijate 1.300 eura

BiHBiznis

Nastavak aktivnosti na projektu istraživanja mineralnih resursa

Biznis

KO JE NAJBOGATIJI NAČELNIK U BOSNI I HERCEGOVINI: Završio molerski zanat, radio u komunalnom preduzeću

Biznis

Raste izvoz vojne industrije u BiH: Evo u koje zemlje izvozimo oružje i municiju