Ostali sportoviSport

Amel Tuka o lažnoj izjavi koja se spominje uz njegovo ime: Ko god me imalo poznaje shvatio je da je to lažna izjava!

Za Source.ba portal danas je govorio vicešampion svijeta na 800 metara i najbolji bh. atletičar svih vremena, Amel Tuka.

Sa Amelom smo razgovarali o SP u Dohi, njegovom velikom rezultati i srebrenoj medalji, te koliko mu se bilo teško vratiti nakon povrede koju je imao.

Bilo je govora o tome kako se osjeća sada kada se nekako sve sleglo, te smo razgovarali o ljudima koji su mu najviše pomogli da napravi ovaj veliki rezultat.

Dotakli smo se njegove svadbe sa djevojkom Aminom Pivić i planova za narednu sezonu kada je u pitanju atletika, a kada dolaze i Olimpijske igre u Tokiju.

U nastavku pogledajte Amelovu reakciju na njegovu navodnu izjavu iz 2015. godine koja se vrti po društvenim mrežama. U toj izjavu, za koju i sam Amel kaže da je izmišljena, stoji sljedeće:

“Nikada nisam imao podršku države. Sve sam prošao sam i to mi se vratilo. Sada bi htjeli da se prislone, ali potpisao sam sponzorski ugovor s Nikeom i ne treba mi njihova pomoć. Neka uzmu neko darovito dijete i pomognu njemu. Da, slikao sam se s njima jer će biti lakše mom klubu i Savezu, ali da mi trebaju, baš i ne. Zapravo, nije riječ o državi, nego o vlasti. A ja to razlikujem. Država je svetinja, a vlast prolazna”, stoji u navodnoj Amelovoj izjavi.

loading...

Uskoro na Source.ba portalu pogledajte cijeli intervju sa Amelom Tukom, aktuelnim viceprvakom svijeta na 800 metara.

http://source.ba/clanak/Haris/506002/Amel-Tuka-o-laznoj-izjavi-koja-se-spominje-uz-njegovo-ime–Ko-god-me-imalo-poznaje-shvatio-je-da-je-to-lazna-izjava?fbclid=IwAR1HAbhm7ElPLT8kU2DVJInVawS_v8_2FC3lt_UWXgGB8ulCDY-O6uDFzgY

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Almir Biber
Montaža: Haris Ahbabović

Vezane vijesti
NogometSport

(VIDEO) Saigrač davio Ognjena Vranješa..

Sport

UDAR NA BH. NOGOMET: Šta se krije iza odluke ministra Šeranića i kakva je uloga Dodikovog nećaka…

SportTenis

POZNATI TENISER ŠOKIRAO SVIJET: "Optužite i mene kao Đokovića, nisam za obaveznu vakcinaciju…“

NogometSport

O BOMBARDERU IZ VLASENICE BRUJI NJEMAČKA: Ibišević zabio golčinu glavom, srušio rekord Bundeslige, a onda napravio veliku grešku…