BiHVijesti

ADNAN TERZIĆ SUTRA U ISTOČNOM SARAJEVU: “U SIPA-i ću reći sve što znam, vrijeme je… “

Adnan Terzić, aktuelni direktor JP “Autoceste FBiH”, kako je sam potvrdio, sutra će biti saslušan u SIPA-i, i to u predmetu Nermina Aleševića, kada je obavljao funkciju direktora GP “Put” Sarajevo.

“Ja nisam želio komentarisati Aleševića i aferu ‘Potkivanje’ koja se veže za ovaj predmet, ali evo, sada moram. U SIPA-i ću reći sve što znam. Nisam kriminalac i vrijeme je da se sve neregularnosti stave na vidjelo”, rekao je Terzić za Hayat.ba.

Prema dokumentaciji iz Federalnog tužilaštva koja je dostavljena u redakciju spomenute TV kuće, Terzić je osumnjičeni u ovom predmetu.

S ostalim akterima, kako je navedeno u dokumentu, udružio se radi činjenja krivičnih djela protupravno pribavljanje nezakonite imovinske koristi te prevare u privrednom poslovanju.

Alešević je zbog ovog slučaja, odnosno navodnih malverzacija s nekretninama u Velikoj Kladuši, došao do Milana Tegeltije, predsjednika VSTV-a BiH.

loading...

U videu koji je Alešević snimio, Tegeltija je obećao da će predmet pogurati kod tadašnje glavne tužiteljice Tužilaštva Kantona Sarajevo Dalide Burzić pa je nakon toga nastala čuvena afera “Potkivanje”.

Podignut je kredit u “Bobar banci”, a založena imovina “Grupexa”. Pare je uzeo GP “Put”, čiji je tada direktor bio Terzić. “Grupex” ide u stečaj, a tada je GP “Put” bio pred stečajem. Gdje je novac završio?, pita se Alešević.

Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva Kantona Sarajevo, koje je odlukom Federalnog tužilaštva nadležno za ovaj slučaj, kazala je kolegama da je predmet u radu i da ne može komentarisati ništa što je u trenutnom postupanju.

Šta će Terzić istražiocima SIPA-e kazati, saznat ćemo sutra nakon saslušanja, koje je, kako saznaju na Hayat.ba, zakazano za 12 sati u Istočnom Sarajevu.

(S.B)

Vezane vijesti
SvijetVijesti

NAJSTARIJI ZANAT TRPI: Seksualne radnice traže ponovno otvaranje bordela u Njemčkoj!

RegijaVijesti

HRVATSKA NOVINARKA OTKRILA SVOJE ISKUSTVO SA VIRUSOM

RegijaVijesti

Vodeći slovenački mediji prenijeli reakciju na provokaciju Janeza Janše; Pljušte optužbe na račun premijera

RegijaVijesti

Ogromne brojke, epidemiolozi na izmaku snaga